Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΤΑΞΙΔΙ ΓΑΠ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

«Έχουμε τεράστια ευθύνη να σώσουμε την οικονομία και αυτό κάνουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Την παραπομπή σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, των τεσσάρων από τους έξι κατηγορούμενους, στην υπόθεση Ζαχόπουλου, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Η ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Δυσάρεστη έκπληξη και σοκ διαρκείας προκάλεσαν οι ανακοινώσεις Λοβέρδου για  το εργασιακό. Οι περισσότεροι είχαν ως το πιο δυσμενές σενάριο την περικοπή από την αποζημίωση ενός ποσοστού 15- 20% που διακινούσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αλλά σε καμία περίπτωση μέτρα δυσμενέστερα  από αυτά που προέβλεπε το μνημόνιο και μάλιστα χωρίς δημοσιονομικό όφελος.
Στο ΠΑΣΟΚ το προεδρικό διάταγμα  "τριχοτόμησε" το στελεχιακό του δυναμικό. Οι συνδικαλιστές  και όσοι γνωρίζουν καλά την κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα είναι σε απελπισία καθώς βλέπουν εκλογικό γκρεμό αλλά και την καταστροφή χιλιάδων εργαζομένων. Προσβλέπουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις που σε συνδυασμό με το ασφαλιστικό μιλούν για εκρηκτικό κοκτέηλ  που θα αλλάξει άρδην τις ισορροπίες.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ


Μπορεί ο  Ανδρέας Λοβέρδος να μην έλαβε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι όσοι υπουργοί άγγιξαν το ασφαλιστικό στο παρελθόν πέρασαν στην πολιτική ιστορία ( Παπαιωάννου, Γιαννίτσης, Σπυρόπουλος, Πετραλιά, Τσιτουρίδης, )  πλην του Δημήτρη  Ρέππα (και του Δημήτρη Σιούφα για ειδικούς λόγους) αλλά μετά την σημερινή προκλητική και υποκριτική εμφάνιση στο mega  θα πρέπει όχι μόνο να ξεχάσει τις φιλοδοξίες να παίξει ρόλο στη μεταπαπανδρέου εποχή αλλά και να ετοιμάζεται για τις πανεπιστημιακές αίθουσες ( αν τον αντέξουν και οι φοιτητές και δεν πάθει αυτά που έπαθε ο Αλογοσκούφης στο Λονδίνο).

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Η ΒΑΡΒΑΡΌΤΗΤΑ ,Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ


Μείωση της αποζημίωσης απόλυσης κατά 40%-50% και αύξηση του ορίου των απολύσεων φέρνουν τα προεδρικά διατάγματα που καταρτίζει το υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΣΟΚ

Στην πιο κρίσιμη περίοδο μπαίνει  πλέον το πολιτικό σύστημα της χώρας. Η φθορά των κομμάτων καταγράφεται και στις έρευνες και η πλειοψηφία εκτιμά ότι δεν είναι μακριά η ώρα των πρόωρων εκλογών. Στο μέγαρο Μαξίμου έφτασαν τα βαρόμετρα που δείχνουν ότι στο κάδρο της δυσφορίας έχει μπεί και ο πρωθυπουργός. 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Το οικονομικοκοινωνικό κραχ προσδίδει μια νέα ποιότητα στην προϋπάρχουσα κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης. Η ηθικοπολιτική απαξίωση του δικομματισμού ολοκληρώνεται. Η ανυπαρξία εναλλακτικής λύσης εντός πολιτικού συστήματος εξασφαλίζει κάποιο χρόνο στην κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά τίποτα περισσότερο.

ΒΟΛΕΣ ΡΕΝ ΚΑΙ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΤΑ ΜΟΟDY'S

Πυρά κατά της Moody's εξαπέλυσαν Ρεν και Γιούνκερ. Η κίνηση της Moody's να υποβαθμίσει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα κατά τέσσερις βαθμίδες, εγείρει για μια ακόμα φορά ερωτήματα σχετικά με τους οίκους αξιολόγησης, σύμφωνα με τον Επίτροπο της ΕΕ για θέματα Οικονομικής και  Νομισματικής πολιτικής, 'Ολι Ρεν. "Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτή η νέα υποβάθμιση", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.

ΚΑΙ AMYAΛΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΕΤ

Απίστευτη ρατσιστική συμπεριφορά του παρουσιαστή της ΝΕΤ Κώστα Αρβανίτη προς τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί από το αέρα της κρατικής τηλεόρασης. Με αφορμή μια από τις πολλές προσπάθειες του Γάλλου προέδρου να λογοκρίνει τους δημοσιογράφους ξεκίνησε ένα ρατσιστικό και άκρως προσβλητικό λογοπαίγνιο ρωτώντας την ρεπορτερ της εκπομπής για το ύψος του  φέρνοντας την εμφανώς όσο και την συμπαρουσιάστρια του Ριτσα Μπιζόγλη σε πολύ δύσκολη θέση και παρά τα παγωμένα βλέμματα ο γίγαντας χωρίς  μυαλό  συνέχισε το ρατσιστικό του παραλήρημα αγνοώντας ότι στην κρατική τηλεόραση τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να είναι κόκκινη γραμμή καθώς προσβάλουν και ένα ολόκληρο έθνος και έναν πολιτικό που έχει φερθεί φιλικά στην Ελλάδα σε δύσκολη περίοδο, αλλά και τους ίδιους τους τηλεθεατές.. Ντροπή...

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΕΓΧΤΕΣ

Δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, ανέφερε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δεδομένου ότι δεν υπάρχει τέτοια πίεση. Ειδικά για τον ιδιωτικό τομέα, ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι, το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας δεν οφείλεται στο ύψος των μισθών και ότι το θέμα των γενικότερων περικοπών έχει λήξει.

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ


Η οικονομική κρίση στην Κροατία φαίνεται πως άγγιξε - εμμέσως - και τους υπουργούς, καθώς η πρωθυπουργός Γιάντρανκα Κόσορ τους απαγόρευσε να πάνε καλοκαιρινές διακοπές!

"Οι υπουργοί μπορούν να ασχοληθούν με τα οικονομικά μέτρα καθώς η κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη", δήλωσε η Κόσορ.
Οι υπουργοί, πάντως, δεν έχουν σχολιάσει την απαγόρευση.
Σημειώνεται πως η Κροατία είναι μία ακόμη χώρα που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, τη στιγμή που το εξωτερικό της χρέος ανέρχεται σε 45 δισ. ευρώ και ισοδυναμεί με το ΑΕΠ της χώρας.

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΩΝ;

Υπουργική Απόφαση που «διασφαλίζει την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων των ασχολούμενων στις Πανελλαδικές εξετάσεις με χρηματικά εντάλματα προπληρωμής, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στις πληρωμές», υπεγράφη σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΛΤΙΔΗΣ

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης κατέθεσε πριν λίγο ο πρώην  βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κιλτίδης. Το απόγευμα θα συζητηθεί στη βουλή το πόρισμα για το βατοπέδι και οι συνάδελφοι του εκτιμούν πως η ανεξαρτητοποίηση είναι αποτέλεσμα της στάσης του κόμματος.Φουντώνει η κρίση  στο πολιτικό σύστημα

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ...ΜΟΥΝΤΙΑΛ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Στο... απόσπασμα με ποινή έως και 15 χρόνια, αρχής γενομένης από το 2011, στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών αλλά και των μητέρων ανηλίκων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα φέρνει το νέο Ασφαλιστικό, το οποίο την Πέμπτη αναμένεται να εγκριθεί από την τρόικα ώστε να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα, εν μέσω εργατικών κινητοποιήσεων.