Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΣΟΚ

Στην πιο κρίσιμη περίοδο μπαίνει  πλέον το πολιτικό σύστημα της χώρας. Η φθορά των κομμάτων καταγράφεται και στις έρευνες και η πλειοψηφία εκτιμά ότι δεν είναι μακριά η ώρα των πρόωρων εκλογών. Στο μέγαρο Μαξίμου έφτασαν τα βαρόμετρα που δείχνουν ότι στο κάδρο της δυσφορίας έχει μπεί και ο πρωθυπουργός. 

Εαν οι διαρροές που κυκλοφορούν για το ασφαλιστικό και το εργασιακό επιβεβαιωθούν και ο Ανδρέας Λοβέρδος πάρει οριστικά διαζύγιο απο την κοινωνική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ τότε ανοίγει ο ασκός του αιόλου για την πολιτική όσο και για τη χώρα.
Τα απίστευτα έως εξοργιστικά αιτήματα της τρόικας όσο και των Ελλήνων εργοδοτών ισοπεδώνουν κάθε δικαίωμα του εργαζόμενου απαξιώνοντας κάθε κίνητρο για εργασία. Μπορεί η κρίση να αποτελεί το άλλοθι όμως  σε λίγους μήνες θα αντιληφθούν ότι μέτρα όπως η μείωση της αποζημίωσης θα γίνουν λοκομοτίβα διπλών εξελίξεων.
Αφενός της πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων με ραγδαίες επιπτώσεις στην κατανάλωση  καθώς θα επικρατήσει ένα προγκρόμ μειώσεων στο μισθό κάθε εργαζόμενου.
Αφετέρου την ίδια ώρα η οργή θα γίνει ανεξέλεγχτη καθώς   και οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις ελάχιστα βοηθούν στο πρόβλημα χρέους τους κράτους αλλά και οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο με τον Ανδρέα Λοβέρδο να δηλώνει πως τίποτε δεν θα αλλάξει επι της ουσίας και από πίσω χιλιάδες εργαζόμενοι να οδηγούνται στην έξοδο από την εργασία με τον πιό σκληρό τρόπο.
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου