Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Ο ΓΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ

Ο Παπανδρέου μίλησε για τις κατακτήσεις του στην περίοδο των φοιτητικών του χρόνων ενώ μίλησε και για τον συμφοιτητή του, Αντώνη Σαμαρά

Με αφορμή την ομιλία του τον Φεβρουάριο στο "World Affairs Council" στο Όρεγκον, ο Γιώργος Παπανδρέου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Oregonian" και εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στο... όπλο που είχε για να κατακτά τις γυναίκες όταν ήταν φοιτητής.
Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός: " Η κιθάρα ήταν ένας τρόπος που έλπιζα να προσελκύσω το αντίθετο φύλο... Συνηθίζαμε να βρισκόμαστε μαζί αρκετά και να πίνουμε. Υποθέτω πάρα πολύ".
Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε και για τον νυν πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας αρχικά το εξής: "Ήλπιζα ότι θα ήταν συνεργάσιμος (ως αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης) όταν ήμουν πρωθυπουργός. Ήταν αρκετά, πώς να το πω, αρνητικός, εξαιρετικά επικριτικός και εύκολα εκμεταλλευόταν τον πόνο του ελληνικού λαού".
Αφού πρόσθεσε πως ο ίδιος πολλές φορές του είχε ζητήσει να εργαστούν από κοινού στην συνέχεια πρόσθεσε: "Τώρα νομίζω ότι έχει αλλάξει εντελώς τον σκοπό του. Αποδέχθηκε ουσιαστικά το πρόγραμμα που είχα εγώ ακολουθήσει. Έχουμε προσωπική σχέση που κατά καιρούς διατηρούμε και βρισκόμαστε".
Ο Παπανδρέου μίλησε και για την εποχή που ήταν συγκάτοικος με τον Σαμαρά: " Εγώ ήμουν εξορία, αυτός δεν ήταν. Θα πήγαινε πίσω στην Ελλάδα. Αλλά φυσικά, ήταν ενάντια στη χούντα. Ήμουν πολύ πιο αναμεμιγμένος στην πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής, λόγω του πολέμου του Βιετνάμ, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Εκείνο τον καιρό, οι φοιτητές είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί αρκετά".
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει στη συνέντευξή του ότι αποτελεί δικαιολογία ότι η Ελλάδα ευθύνεται για την οικονομική κρίση. Για την περίοδο διακυβέρνησής του λέει ότι προχώρησε σε πολλές μεταρρυθμίσεις που δυσαρέστησαν ανθρώπους "που είχαν πάρε-δώσε με την εξουσία, το χρήμα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης". Λέει ότι γνώριζε ότι θα του στοίχιζε πολιτικά όταν προχώρησε σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά "δεν πειράζει, εφόσον μπορούσα να βοηθήσω τη χώρα μου να αποφύγει την πτώχευση, πράγμα που κάναμε".
Στη συνέχεια χαρακτηρίζει τη λιτότητα "φαύλο κύκλο" ενώ προτείνει να δοθούν κουπόνια στους ανέργους νέους για "να τους αφήσουμε να σπουδάσουν οπουδήποτε θέλουν, κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης και να μετεκπαιδευτούν. Διαφορετικά, θα είναι μια χαμένη γενιά». Επίσης προτείνει «ένα πράσινο σχέδιο Μάρσαλ, το οποίο θα φέρει επενδύσεις και τη σταθεροποίηση της περιοχής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου