Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

SOS ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΥΨΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΑ

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκονται εκ νέου από το μεταναστευτικό ρεύμα  οι άλλοτε μεσοαστικές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας.


 Κυψέλη,Πατήσια, Αχαρνών, Πλατεία Αμερικής, Πλατεία Κολιάτσου, Αττική, Αγ Παντελεήμονας έχουν περάσει ξανά στην πρώτη γραμμή καθώς οι συνεχείς μεταναστευτικές ροές των τελευταίων μηνών έχουν δημιουργήσει νέα πληθυσμιακά δεδομένα αλλά και μια διαφορετική εφιαλτική καθημερινότητα για τους μόνιμους κατοίκους.
 Χιλιάδες μετανάστες, πρόσφυγες αλλά και λαθρομετανάστες από όλο τον κόσμο συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό στο κέντρο της πρωτεύουσας δίνοντας την αίσθηση κάτω από την Πατησίων όχι μια ευρωπαικής μεγαλούπολης αλλά ενός γκέτο κάποιας αφρικανικής πόλης  ή έστω μιας εμπολεμης ζώνης στη μέση ανατολή. Απελπισμένοι άνθρωποι, οικογένειες , παιδιά αλλά και χιλιάδες μετανάστες ξεχειλίζουν πλέον στους δρόμους και δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό.  Αναζητώντας  μια καλύτερη ζωή με κάθε τρόπο δημιουργούν ένα απίστευτο κοινωνικό ιστό που μοιάζει με καζάνι που κοχλάζει και σύντομα θα εκραγεί.
 Αρκούν μόνο δύο  χθεσινά περιστατικά  για να καταγραφεί η κατάσταση που προμηνύει ξεκάθαρα τι θα επακολουθήσει τους επόμενους μήνες.
Στην πρώτη περίπτωση μέρα μεσημέρι στην πλατεία Κανάρη στην Κυψέλη τρείς μεσόκοποι αλλοδαποί  κυνηγούν και αιχμαλωτίζουν σε κουτιά  περιστέρια της περιοχής. Οταν κάτοικος τους ζητά να τα απελευθερώσουν δεν διστάζουν να κινηθούν απειλητικά εναντίον του παρότι συνοδεύεται από άλλο μέλος της οικογένειας του ενώ στα τριάντα μέτρα υπάρχουν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ!!
Στη δεύτερη περίπτωση  πάλι μεσημέρι νεαρός κατηφορίζει πεζός την οδό Ηπείρου. Μετά από πορεία 200 μέτρων αντιλαμβάνεται πως η παρουσία του δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τις ομάδες των ξένων που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου. Οταν φοβισμένος εντείνει το βήμα του   η κατάσταση επιδεινώνεται και αντιλαμβάνεται ότι η βόλτα δεν θα έχει τελικά  ευτυχή κατάληξη. Τελικά αναγκάζεται να αλλάξει κατεύθυνση ακούγοντας από το διπλανό παράθυρο "καλά δεν ξέρεις ποιά είναι η κατάσταση στη γειτονιά μας; Δεν βλέπεις ότι όλες οι πόρτες είναι ή σπασμένες ή κα
μένες;"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου