Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕGA ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Στην δημιουργία μέγα - τράπεζας η οποία θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στην σημερινή αδυναμία των τραπεζών να «αιμοδοτήσουν» την ελληνική οικονομία προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Αυτή θα προέλθει από την συγχώνευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ), της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα υψηλά  επίπεδα ρευστότητας που διαθέτουν σήμερα το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.   Σε ερώτηση στις τράπεζες για το αν γνωρίζουν τις προθέσεις της κυβέρνησης ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του βασικού μετόχου.
Η ρευστότητα θα «περάσει» στις επιχειρήσεις μέσω του δικτύου των καταστημάτων που διαθέτει η Αγροτική Τράπεζα σε ολόκληρη την χώρα.      
Της τριπλής συγχώνευσης προηγούνται δύο σημαντικές ενέργειες:
•    Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου να εξελιχθεί σε τραπεζικό ίδρυμα. Αυτό θα γίνει με σχέδιο νόμου που θα φέρει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Βουλή.
•    Η Αγροτική Τράπεζα να απαλλαγεί από τα βάρη των υποχρεώσεων που έχει με τον αγροτικό πληθυσμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά προβλέπει το σχέδιο με τις αποκρατικοποιήσεις που βρίσκεται ήδη πάνω στο γραφείο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προκειμένου να τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου