Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ ,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



To πακέτο των μέτρων πρωτοφανούς αγριότητας κυρίως για μισθωτούς και συνταξιούχους  που θα ανακοινωθεί αύριο θα επιφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα δύο νέα δεδομένα για την Ελληνική κοινωνία.

Πρώτον η οικονομική εξαθλίωση όλων εκείνων που είχαν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου με πρώτη επίπτωση την δραματική αλλαγή του πολιτικού προσωπικού.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα όταν υποχωρήσει το σοκ και κυριαρχήσει η οργή για την καταστροφή που επιφέρουν στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών  τότε θα συνειδητοποιήσουν ότι το πάρτυ τελείωσε για   όλους εκείνους που διαχειρίζονταν επί χρόνια τις τύχες του Ελληνικού λαού.
Ηδη οι πρώτες απόπειρες αποστασιοποίησης είναι ορατές από την μία η προσπάθεια της κυβέρνησης να βγει από το κάδρο ο Γιώργος Παπανδρέου με στόχο εάν το πρόγραμμα αποδώσει σε ένα βαθμό να περάσει η αίσθηση του σωτήρα και του πολιτικού που βλέπει μπροστά με τις διασυνδέσεις του σε όλη την υφήλιο. Ως πλεονέκτημα θα προβληθεί η εξασφάλιση του μηχανισμού έναντι των άλλων κρατών.
Από την άλλη οι πάλαι ποτέ εκσυχρονιστές  αναζητούν τρόπο δικαίωσης του Κώστα Σημίτη και την επιστροφή του σε μια κυβέρνηση Πασοκ- τεχνοκρατών  με στόχο της εξυγίανση και την επιστροφή στα ισχυρά οικονομικά κράτη. Στο ίδιο πλαίσιο συνίσταται και η ξαφνική ενεργοποίηση του Αλέκου Παπαδόπουλου.
Δεύτερον. Η επιχείρηση αποπληθωρισμός φαντάζει περίπου ως ο οικονομικός δούρειος ίππος  για την εξαγορά από τους δανειστές των τελευταίων κρατικών επιχειρήσεων με σταθερά  κέρδη, μειωμένα κοστολόγια και μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις.
Πως θα αντιδράσει η Ελληνική κοινωνία; Ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα. Ωστόσο πολλοί φοβούνται τον κίνδυνο  της Αργεντινοποιήσης της Ελληνικής οικονομίας   καθώς η εξαθλίωση θα φέρει χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους που δεν θα έχουν πλέον να χάσουν τίποτε και θα προσχωρήσουν με ευκολία υπό το κράτος του θυμού στο καθεστώς της ζούγκλας...            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου