Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΘΕΜΑ ΩΡΩΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Θέμα ωρών είναι πλέον η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και του κλιμακίου ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ για το σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις επικρατέστερες πληροφορίες, το σχέδιο στήριξης κλειδώνει σήμερα ή - το πολύ - αύριο, ενώ η κυβέρνηση σκοπεύει να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις την Κυριακή, μετά το πέρας της Πρωτομαγιάς.
Ποιο είναι το τίμημα της βοήθειας; Σύμφωνα με τo Reuters, η κυβέρνηση συζητά την αύξηση του ΦΠΑ σε 23-25% από 21% και την αύξηση τουλάχιστον κατά 10% του ΕΦΚ σε καύσιμα, καπνό και ποτά. Σκληρό παιχνίδι φαίνεται να παίζεται στο θέμα της περικοπής του 13ου και 14ου μισθού, το οποίο βρίσκεται υπό συζήτηση κι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να περισώσει ότι μπορεί.








Παράλληλα, την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στην Αθήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν άμεσα, εξέφρασε ο επίτροπος επί των οικονομικών Ολί Ρεν. Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, η χρηματοδότηση από την ευρωζώνη θα εξαρτηθεί από την δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ το αποτέλεσμα των συζητήσεων θα οδηγήσει σε ριζική προσαρμογή της Ελλάδας.



Επιπλέον, ο επίτροπος υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα και ως εκ τούτου "δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες σήμερα, αλλά σύντομα".




AΠΟ ΤΟ REPORTER.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου