Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

Στα αμαξοστάσια παραμένουν τα λεωφορεία της EΘΕΛ καθώς οι οδηγοί προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας για τη μη καταβολή των μισθοδοσίας τους.
Οι μισθοί έπρεπε να είχαν καταβληθεί από την Τρίτη, ωστόσο παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε διαδικαστικούς λόγους και ότι η καταβολή των μισθών θα γίνει κανονικά μέσα στις επόμενες μέρες, τα χρήματα δεν μπήκαν στους λογαριασμούς των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Μega, πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η απεργία καθώς σήμερα θα εκταμιευθούν τα χρήματα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά το αργότερο εντός δύο ημερών.
Οι οδηγοί προειδοποιούν ότι εάν πρώτα δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, τα λεωφορεία δεν πρόκειται βγουν στους δρόμους του λεκανοπεδίου.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, μόλις καταβληθούν οι μισθοί τους τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου