Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ


Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανάλογη απόφαση στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι «αυτό είναι μια απόφαση, που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί είναι θέμα νομοτεχνικό».
Εν τω μεταξύ, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει καμία διάσταση με τα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».


«Οι βουλευτές εκφράζουν την αγωνία, που έχουμε όλοι μας, και εμείς, τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά γνωρίζουμε όλοι και την αναγκαιότητα αυτών των ρυθμίσεων, και το δυνατό και δικαιότερο, που αυτές προωθούν», εξήγησε ο κ. Πεταλωτής.



Ερωτηθείς σχετικά απέρριψε τα περί κομματικής πειθαρχίας και παρέπεμψε στην ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας. «Ας αφήσουμε τους βουλευτές να αποφασίσουν με την ψήφο τους, γιατί το να μιλάμε υποθετικά για διαρροές είναι η άλλη όψη του να προσπαθεί κάποιος να επιβάλει στους βουλευτές τι να κάνουν», πρόσθεσε.



Διέψευσε δε εκ νέου τα περί πρόωρων εκλογών, επισημαίνοντας πως αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κάνει τις μεγάλες αλλαγές, να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ώστε μετά να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύτηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου