Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ANOΙΞΕ Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ



Μπροστά σε μια πολιτική Λερναία ύδρα βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση καθώς η πολύωρη σύσκεψη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις δεν κατάφερε να επιλύσει το ζήτημα οριστικά αλλά ουσιαστικά μένει ανοικτό να «σέρνεται» επικοινωνιακά με τα αγροτικά μπλόκα έως το τέλος του μήνα. Τότε θα πιστωθούν τα κονδύλια που υπάρχουν στα ταμεία για τους αγρότες και στην κυβέρνηση εκτιμούν πως θα λήξουν οι αντιδράσεις. Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι απόψεις εντός και εκτός κυβέρνησης πως η πλαγιοκόπηση του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ μέσω των κινητοποιήσεων θα φέρει αργά ή γρήγορα νέο κύμα διεκδικήσεων στους δρόμους δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο που δεν θα μπορεί να υπάρξει διαχείριση.
Ανασταλτικός  παράγοντας για τις όποιες κινήσεις αποτελεί και η σταδιακή αποστασιοποίηση των άλλων κυβερνητικών εταίρων με την προσδοκία της δημοσκοπικής σταθεροποίησης. Ωστόσο καταλυτικό ρόλο εκτός των κομματικών σκοπιμοτήτων θα παίξει και η προσωπική στάση των κορυφαίων αγροτοσυνδικαλιστών που επηρεάζουν σημαντική δύναμη  διαδηλωτών στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.   
 Οι αγρότες εμμένουν στα πάγια αιτήματά τους δηλαδή πετρέλαιο χωρίς υψηλούς φόρους, να μη μειωθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, να μην ισχύσει η μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ, να μειωθεί η τιμή του αγροτικού ρεύματος κατά 30%,να δοθούν αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή, και να υπάρξουν  κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά   προϊόντα. Επίσης να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και να αποπληρωθούν όλα τα χρήματα από προγράμματα στους νέους αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου