Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

SHOW ΨΙΝΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Με το σύνθημα "Ηλία γερά, πάρ' τους τα μυαλά", ομάδα συμβασιούχων που έκανε κατάληψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αθηναίων υποδέχτηκε τη παρέμβαση του γνωστού τηλεστάρ και δημοτικού συμβούλου Ηλία Ψινάκη
Ο κ. Ψινάκης εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του στον αγώνα των συμβασιούχων που μένουν χωρίς δουλειά καθώς δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους. Με απόφαση του Δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, θα γίνει νέος διαγωνισμός, μέσω ΑΣΕΠ, για νέες προσλήψεις.Οι συμβασιούχοι πήγαν μαζικά το δημοτικό μέγαρο στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας από τον δήμαρχο να αποσύρει την απόφαση του και να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων. 

Ο κ. Καμίνης ακύρωσε την συνεδριάση του δημοτικού συμβουλίου καθώς ο χώρος είχε κατακλυσθεί από έξαλλους δημοτικούς υπαλλήλους. Σύσσωμη η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την υποστήριξη της στον αγώνα των συμβασιούχων. Μάλιστα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μιχαλολιάκος σε "πύρινο" λόγο του κάλεσε τους συμβασιούχος να προχωρήσουν σε κατάληψη!
Οι άλλες παρατάξεις
Ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, σημείωσε ότι πρέπει να στηριχθεί το αίτημα των συμβασιούχων και για την μονιμότητά τους, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι «το αίτημα για μονιμότητα θα πρέπει να συμπεριλάβει και τους 35.000 απολυμένους στους δήμους όλης της χώρας και σε αυτό να προστεθεί και το αίτημα να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων».
Καταδίκη Καμίνη
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με δήλωσή του καταδίκασε «την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου, από ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του, που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους και μπήκαν σήμερα με τη βία στο δημαρχείο, προπηλακίζοντας συναδέλφους τους στην είσοδο και καταλαμβάνοντας την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου».
Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «όλες οι προσπάθειες να βρεθεί κάποια συνεννόηση ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση συνάντησαν την αδιαλλαξία των εκπροσώπων των συμβασιούχων».
Κάλεσε δε τους δημότες του δήμου Αθηναίων και τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να «καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις ενέργειες» που οδήγησαν στην αναγκαστική ματαίωση της διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
ΑΠΟ ΤΟ iNSINDER.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου