Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ELEVENEXT.BLOGSPOT.COM

Το νέο πακέτο μέτρων -με ή χωρίς τις αλλαγές στα εργασιακά- ασφαλώς θα αποτελέσει ένα κομβικό σημείο για το πολιτικό σύστημα. Το 3ο  κατά σειρά μνημόνιο είναι  ο μοχλός πίεσης για να πέσει ακόμη χαμηλότερα το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων καθώς  οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ΕΕ το θεωρούν αναγκαίο κακό για την δημοσιονομική ανάταξη της χώρας.
Μπορεί ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί  να διαβεβαιώνουν  ότι θα είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων ωστόσο η κατάσταση στην κοινωνία θυμίζει έντονα καζάνι που βράζει. Και όχι τυχαία διότι καθημερινά ανακαλύπτουν απίθανες ρυθμίσεις και διατάξεις  που αφαιρούν όλο και περισσότερο  εισόδημα προκαλώντας  έμφραγμα στους οικογενειακούς προυπολογισμούς.
Η κατάσταση αυτή βέβαια έχει ξεπεράσει προ πολλού το σημείο συναγερμού. Κατά συνέπεια ή θα περιμένουμε την κοινωνική έκρηξη μέσω κάποιου «ατυχήματος» όπως ξαφνικά ξέσπασε η Αραβική άνοιξη ή  θα προετοιμάσει το πολιτικό προσωπικό το  αφήγημα της επόμενης μέρας. Με ποιο τρόπο δηλαδή η σημερινή  κοινωνία θα γνωρίζει ΞΕΚΑΘΑΡΑ το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης, τις ανάγκες και τις προυποθέσεις, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος . Ακόμη τα νέα δεδομένα που αφορούν την ζωή του ( Φορολογικό, Ασφαλιστικό, Εργασιακό) αλλά και πως ο κρατικός μηχανισμός από φορέας γραφειοκρατίας  θα μεταβληθεί σε καταλύτη που θα λύνει τα προβλήματα.
Η λογική  και η πρακτική του βλέποντας και κάνοντας έχει κάποιο όριο, ειδικά όταν εμπεριέχει επώδυνες  θυσίες. Διαφορετικά ας ετοιμαστούμε από τώρα για το σενάριο της καταστροφής.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου