Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ

Από την αρχή της κρίσης έχει γίνει κατανοητό και στον τελευταίο Ελληνα ότι τα μέλη του πολιτικού προσωπικού της χώρας μάλλον δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τη δουλειά και τους εργαζόμενους. Γιατί αλλιώς δεν εξηγούνται ούτε η ευκολία με την οποία απαλλάσουν τους εργαζόμενους από δικαιώματα λκαι προστασίες αναγκαίες για την επιβίωση στη σημερινή ζούγλα αλλά και είναι εντυπωσιακή η άγνοια της πραγματικότητας.

Με την αλλαγή των εργασιακών και την μείωση της αποζημίωσης χιλιάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δουλειάς και κοινωνίας υπο τα εξής δεδομένα. πρώτον: Με μειωμένη κατά 50% και πλέον της αποζημίωσης και με ψαλιδισμένο το επίδομα εργασίας. Ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλά για επιτυχία και προστασία του 85% των εργαζομένων. Παραπλανά συνειδητά τους πολίτες.Η τρόικα το βασικό της στόχο τον πέτυχε. Ευθυγράμμισε  στους 12 μισθούς την αποζημίωση σε όλο το νότο( ισπανία, ελλαδα,πορτογαλία σε πρώτη φάση ). Οσο για τη μεγάλη επιτυχία του πλαφόν δείχνει ξεκάθαρα πως κανένας από το πολιτικό σύστημα δυστυχώς δεν έχει δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα ( γιατι αυτούς αφορά κατά βάση). Ουτε από τη δεξιά ούτε από την αριστερά . Τα 2000 μικτά που προβλέπει το πλαφόν είναι 1350 καθαρά όμως επειδή πρέπει να πληρωθούν και τα δώρα το πλαφόν κατεβαίνει η καθαρή αμοιβή στα 1125 ευρώ. Θεωρούν επιτυχία το γεγονός ότι οι απώλειες μηδενίζονται σε όσους έχουν καθαρή αμοιβή 1125 ευρώ καθαρά συμπεριλαμβανομένων κάθε είδους άλλης παροχής ( υπερωρίες, επιδόματα, νυχτερινά, πολυετίες,)..
Και όλοι αυτοί είναι το 85% των μισθωτών; Προφανώς ζούμε σε άλλη χώρα και σε άλλη χώρα θα προσπαθεί η τρόικα να κατεβάσει με τέτοια μανία τους μισθούς.
Ας δούμε λίγο και ένα παράδειγμα απωλειών. 50αρης με μισθό 1750 ευρώ καθαρά το μήνα  και 650 ευρώ υπερωρίες και προυπηρεσία 30 ετών δικαιούταν έως σήμερα αποζημίωση 3900χ 24 = 93600 + τα δώρα 109200. Εαν υπήρχε προειδοποίηση  τότε τα ποσά γίνονταν 54600+ 14400=69000 Μετά την μεγάλη επιτυχία του κ Βρούτση το ποσό μειώνεται για την απρουδοποίητη απόλυση στα 54600+24000=78600 Αρα ο μισθωτός πενηντάρης που δεν θα ξαναβρεί δουλειά τα επόμενα χρόνια εκτός εαν δουλεύει ως εκαπιδεύομενος χάνει μόνο 30600 ευρώ. Συγχαρητήρια και του χρόνου όλα !!!
Α υπάρχει και το ενδεχόμενο συνδυασμού των δυο ρυθμίσεων δηλαδή σύμφωνα με το παράδειγμα αν του γίνει προυδοποίηση 4 μηνες πριν την απόλυση. Αρα 39300 +9600= 48900 ευρώ
Μάλλον εκτός από την βλακεία επίσης η σκοπιμότητα ή η άγνοια είναι επίσης ανίκητες !!! 
Τα περί όνοι σκιάς του Γιάννη Στουρνάρα είναι φυσικό αυτά τα χρήματα να μην σε συγκονούν όταν για μια 7ετία είσαι επικεφαλής στο think tank  του ΣΕΒ και πιο πριν έχεις διατελέσει ο πιο στενός συνεργάτης του κ. Παπαντωνίου.... 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου