Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση ανέργων σε δήμους και Περιφέρειες, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι εύκολο να γίνει σε μια μέρα, αλλά θα το κάνουμε» ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κος Στουρνάρας διευκρίνισε πως τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ για την κοστολόγηση της τροπολογίας - και εφόσον κάτι τέτοιο ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, η τροπολογία θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Στην αντίθετη περίπτωση, η τροπολογία θα συμπεριληφθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Κατά τα άλλα, ο κος Στουρνάρας, στην ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου για την εφαρμογή του 2ου και του 3ου Μνημονίου, δήλωσε πως η Ελλάδα έχει καλύψει τα 2/3 του προγράμματος προσαρμογής και πως σήμερα, «για πρώτη φορά παραμένουμε μέσα στους στόχους ενός τέτοιου δύσκολου προγράμματος: Το πρώτο τρίμηνο του 2013 πάμε καλύτερα απ΄ τις προβλέψεις μας και έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα (κάτι που προβλεπόταν πως θα επιτευχθεί στο τέλος του έτους). Μειώθηκε το χρέος - και το 2022 προβλέπεται να έχει πέσει κάτω από το 110% του ΑΕΠ. Το ποσοστό της ανεργίας θα αρχίσει να μειώνεται από το επόμενο έτος. Ήδη τον Μάρτιο είχαμε περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις (...) Για πρώτη φορά βάλαμε στο τραπέζι προοπτική για μείωση φορολογικών συντελεστών, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, για την οποία ελπίζουμε να έχουμε ευτυχή κατάληξη τον Ιούνιο» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. Στόχος είναι επίσης, και η καθιέρωση του πλήρους συμψηφισμού των οφειλών των ιδιωτών με εκείνες του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Επισκοπώντας σειρά διατάξεων του πολυνομοσχεδίου (δυνατότητα εξόφλησης οφειλών προς το Δημόσιο σε πολλές δόσεις, ενοϊκότερες δόσεις για τους ενήμερους δανειολήπτες, κίνητρα για υποβολή ειλικρινών δηλώσεων ΦΠΑ, υποχρεωτική διαδικασία διευθέτησης φορολογικών διαφορών σε επίπεδο φορολογικής διοίκησης σε μικρές προθεσμίες κ.ά.), ο κος Στουρνάρας παρατήρησε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, πως «όλα αυτά τα μέτρα, όχι μόνον δεν ειναι επαχθή για τους πολίτες, αλλά θα ανακουφίσουν και μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας».

«Οι μήνες που ακολουθούν, είναι κρίσιμοι για την εξέλιξη του Προϋπολογισμού. Είμαστε εντός στόχου αλλά ας μην εφησυχάζουμε. Δεν εξωραΐζουμε τη δύσκολη πραγματικότητα, ούτε κάνουμε εμπόριο ελπίδας όπως μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Εργαζόμαστε μεθοδικά ώστε να επιστρέψει η χώρα σε κατάσταση προοπτικής» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν μας καλύπτει η δήλωση Στουρνάρα

«Δεν μας καλύπτει η δήλωση Στουρνάρα», ανέφερε προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών επί του πολυνομοσχεδίου κατά την οποία αναφέρθηκε στην τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία.

«Θεωρούμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει όμως να κοστολογήσουμε αυτά τα μέτρα. Αυτή την ώρα γίνεται συνεργασία των υπουργείων, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε έως αύριο, εάν όμως δεν μπορέσουμε εγώ προσωπικά δεσμεύομαι και η κυβέρνηση ότι το Υπουργείο Εργασίας θα φέρει μια σχετική διάταξη σε αμέσως επόμενο νομοσχέδιο. Αν είμαστε έτοιμοι, μπορεί να την κάνουμε δεκτή και αύριο» είχε πει συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας.

«Δεν φέρνουμε την πρότασή μας για την ανεργία για επικοινωνιακούς λόγους. Το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι θα ανακουφίσει 200.000 οικογένειες» είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) κατά την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου