Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Την οργή των χρυσαυγιτών προκάλεσε η ματαίωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα, μετά την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι.

Ο Γ. Καμίνης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, δήλωσε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να βγάλει το όπλο του. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συσκεψη στο υποργείο δημόσιας τάξης για το ζήτημα παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.




Δεν έγινε η διανομή τροφίμων στο Σύνταγμα από τη Χρυσή Αυγή
Eνταση επικράτησε λίγο μετά τις 7 το πρωί στο Σύνταγμα όταν αστυνομικοί εμπόδισαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν την διανομή τροφίμων.
Τα μέλη του κόμματος και οι βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος και Γ. Λαγός, αντέδρασαν έντονα όταν έφθασε το φορτηγό με τα τρόφιμα στη λεωφόρο Αμαλίας στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγ. Βρετάνια και η Αστυνομία δεν επέτρεψε να προσεγγίσει την πλατεία για να γίνει η διανομή που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί.
Οι τρεις βουλευτές κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες της νταλίκας και άρχισαν να βγάζουν σακούλες με τρόφιμα και να τις μοιράζουν σε κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην πλατεία. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να εμποδίσουν την διαδικασία της διανομής και επικράτησε ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή επρόκειτο να φθάσουν άλλα δύο φορτηγά με τρόφιμα.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών ενώ προειδοποίησαν πως θα προχωρήσουν σε προσαγωγές των μελών της Χρυσής Αυγής εκτός από τους βουλευτές. Τελικά η νταλίκα αποχώρησε από το σημείο και κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του κόμματος στο σταθμό Λαρίσης όπου συνεχίζεται πλέον η διαδικασία της διανομής τροφίμων.
Λόγω της έντασης είχε διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αμαλίας και στην οδό Γεωργίου Α΄ ωστόσο η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Στο σημείο βρίσκονταν από νωρίς το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης είχε ανακοινώσει από χθες, Μ.Τετάρτη, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τα «συσσίτια μίσους», που «προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη».
Η ΕΛ.ΑΣ σχηματίζει δικογραφία σε βάρος των υπαιτίων για τα επεισόδια.
Δηλώσεις Καμίνη
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για «νίκη της δημοκρατικής συντεταγμένης κοινωνίας» και τόνισε ότι με απόφαση του δήμου η πλατεία Συντάγματος δεν θα χρησιμοποιείται για διανομή αγαθών από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε.

«Η Χρυσή Αυγή δεν ζήτησε άδεια, εμείς είπαμε ότι δεν θα το επιτρέψουμε και έτσι δεν έγινε η διανομή. Η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Αθηναίων διανέμει καθημερινά 9.000 γεύματα, αλλά, όπως είπε, «εμείς δεν το διατυμπανίζουμε». «Δεν κάνουμε σόου στις πλατείες. Είναι άλλο η αλληλεγγύη και άλλο οι θεατρικές παραστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου