Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η προφυλάκιση του αρχηγού και του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής οδήγησε σε ...κατάπαυση του πυρός στο εσωτερικό της κυβέρνησης με στόχο τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, οι οποίοι «χρεώθηκαν» την αποφυλάκιση υπό όρους των τριών Χρυσαυγιτών βουλευτών.
Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δεν έκρυψε χθες ότι «ο πρωθυπουργός εξεπλάγη» όταν πληροφορήθηκε την αποφυλάκιση, γεγονός που δείχνει ότι το κυβερνητικό επιτελείο (συμπεριλαμβανομένης της Χ. Τρικούπη) είχε την αίσθηση ότι το κατηγορητήριο ήταν «δεμένο» για το σύνολο των συλληφθέντων βουλευτών. 
Παίρνοντας μία ανάσα από την ολοκλήρωση των απολογιών και την προφυλάκιση των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππα και στελεχών τους, η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη:
--- Συμμορία της νύχτας: Πρώτον, να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την εικόνα που βγήκε όλες αυτές τις ημέρες για τη δράση της ΧΑ, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα «μιας εγκληματικής συμμορίας που λειτουργούσε με όρους νύχτας».
--- Είναι νεοναζί: Δεύτερον, να προβάλλει το νεοναζί «ιδεολογικό» υπόβαθρό της – στοιχείο που με ευθύνη κυρίως του πολιτικού κόσμου είχε περάσει σε δεύτερο και τρίτο πλάνο όλο το προηγούμενο διάστημα. 

--- Φάκελοι στη Βουλή: Τρίτον, να εντείνει τις αστυνομικές έρευνες (υπό τη μέριμνα του υπουργού Δημόσιας Τάξης ο οποίος επικαλέσθηκε σχετική «εντολή του Αντώνη Σαμαρά» μιλώντας χθες στο CNN) που θα βγάλουν στην επιφάνεια περισσότερα στοιχεία αυτής της εγκληματικής δράσης.
Είναι ενδεικτικό ότι άρχισαν να διαβιβάζονται στη Βουλή φάκελοι για τους υπόδικους βουλευτές της ΧΑ Η.Κασιδιάρη, Η.Παναγιώταρο, Ν.Μίχο, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες και για αδικήματα που δεν είναι κακουργήματα (και άρα δεν εμπίπτουν στο αυτόφωρο) και που απαιτούν άρση της βουλευτικής τους ασυλίας (πχ  παράνομη οπλοκατοχή).
Κεδίκογλου: Ο Τσίπρας...συνήγορος της ΧΑ
--- Τέταρτον, να ανοίξει μέτωπο «και με το άλλο άκρο, το αριστερό», όπως λένε.

Οι πληροφορίες μιλούν για έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για «ακραίες συμπεριφορές» που θα χαρακτηρισθούν «εγκληματικές» εάν προκύψουν τα στοιχεία.
Σε θεωρητικό επίπεδο οι τόνοι (ξανα) ανέβηκαν το τελευταίο 48ωρο, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης δεν κινήθηκε αυτοβούλως όταν λάνσαρε τη θεωρία των δύο άκρων αμφισβητώντας την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο συνταγματικό τόξο.
Τη σκυτάλη χθες πήρε ο κ. Κεδίκογλου, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για «συνήγορο και υπερασπιστή της Χρυσής Αυγής». 
Αφορμή γι΄αυτή την επίθεση έδωσε η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας στο Euronews, όπου, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην απόφαση για μη προφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής και στις επικρίσεις που δέχθηκαν εισαγγελέας-ανακριτής, δήλωσε: «Πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης υπάρχουν. Δεν υπάρχουν για τις αποφάσεις των δικαστών. Για την κυβέρνηση υπάρχουν, ακριβώς γιατί επί μακρό χρονικό διάστημα ο κ. Δένδιας και η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους να στείλουν τους φακέλους που είχαν στα χέρια τους στον εισαγγελέα».
Η συνέχεια θα δοθεί από απόψε που επιστρέφει στην Αθήνα ο Αντώνης Σαμαράς μετά την εξαήμερη παραμονή του στις ΗΠΑ. Καθώς από τη δική του στάση θα φανεί εάν η κυβέρνηση συνολικά (δηλαδή με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ) προτίθεται να ανοίξει μέτωπο με την Αριστερά – και σε ποιο βαθμό.


Πηγή:www.capital.gr

1 σχόλιο: