Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Για αλλοίωση βασικών χαρακτηριστικών του πολιτεύματος κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αναφερόμενος στις ενέργειες της κυβέρνησης για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Στην επιστολή, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, ο κ. Τσίπρας εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις και επισημαίνει στον κ. Παπούλια ότι "οι τελευταίες εξελίξεις με παρουσίαση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τις εργασιακές σχέσεις και η προγραμματισμένη κατάθεση σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό σύστημα, είναι προτάσεις που δεν κινούνται απλώς στα όρια της συνταγματικότητας, αλλά αλλοιώνουν με πρόδηλο τρόπο βασικά χαρακτηριστικά του πολιτεύματος".
Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας διευκρινίζει ότι δεν εισηγείται την πρόκληση θεσμικής κρίσης.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Παπούλια, ως ρυθμιστή του πολιτεύματος να ελέγξει την τήρηση και να εξασφαλίσει την εφαρμογή των διατάξεων του Συντάγματος, τουλάχιστον, ως προς τις διαδικασίες που αυτό προβλέπει και παράλληλα του προτείνει "πριν υπογράψετε το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις να αναμείνετε την έκδοση του πρακτικού επεξεργασίας του από το Συμβούλιο της Επικρατείας".

1 σχόλιο: