Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΟΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Σύγχυση στο ΠΑΣΟΚ πανικός στο Μαξίμου, και λεονταρισμοί Λοβέρδου φέρνουν ασφαλιστικό και εργασιακό.
Στο ΠΑΣΟΚ ο κομματικός μηχανισμός εμφανίζεται διχασμένος  καθώς πολλοί εκτιμούν ότι τα μέτρα Λοβέρδου δεν περνούν  από την βάση του κόμματος και αν καταστούν  νόμος σύντομα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων θα απομακρυνθεί βιαίως από το κίνημα.
Ωστόσο άλλα στελέχη εκτιμούν πως με τους κατάλληλους χειρισμούς και την απαραίτητη πίεση τα μέτρα θα γίνουν τελικά αποδεχτά έστω και με γκρίνιες.
 Στο Μαξίμου μάλλον δεν έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης, τόσο η επίκληση της κομματικής πειθαρχίας όσο και της προσφυγής στην κάλπη δείχνουν άγνοια δεδομένων και ο κίνδυνος εγκλωβισμού και η πίεση να γυρίσει μπούμερανγκ είναι αρκετά κοντά.
Δημοσίως τουλάχιστον 10 βουλευτές εκφράζουν επιφυλάξεις ενώ άλλοι δέκα περιμένουν τις εξελίξεις ακόμη και εαν τελικά δεν ξεπεράσουν τους 3-5 όσοι αντιδράσουν με τη συγκεκριμένη τακτική οι κάλπες θα είναι μονόδρομος. Ομως παρά την  σιγουριά των δημοσκοπήσεων τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο.
Ενω για τους λεονταρισμούς Λοβέρδου και την επιμονή του να φέρει το προεδρικό διάταγμα ως τροπολογία στο ασφαλιστικό συνεχίζοντας την κουτοπόνηρη τακτική του θεωρώντας ότι υπό την πρωθυπουργική πίεση θα περάσει  το ακραίο νομοθέτημα του, θεωρείται στην κομματική πιάτσα καμένο χαρτί. Το μόνο που μπορεί να καταφέρει πλέον λένε στελέχη της Ιπποκράτους είναι να συμπαρασύρει και τον Παπανδρέου στην λήθη της πολιτικής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου