Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ...

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν. 
Ο Γεώργιος Παπανδρέου έλεγε ότι  μια ήττα γίνεται πραγματικότητα όταν γίνει αποδεχτή και ψυχολογικά. Μετά το περσινό ατύχημα  που μας οδήγησε στο μνημόνιο η χώρα είχε μικρές αλλά υπαρκτές πιθανότητες  να βγει από την κρίση μόνο εαν οι πολιτικές δυνάμεις οδηγούνταν μέσα από ένα κλίμα συναίνεσης στο πλαίσιο εκείνο που με επίπονες αποφάσεις αλλά αναγκαίες θα ξεκαθάριζαν την κόπρο του Αυγεία. 35 χρόνια μετά τη δημιουργία αυτού του μοντέλου ένα ξεκαθάρισμα ήταν απαραίτητο. Ολα αυτά όμως είναι όνειρο απατηλό για την Ελλάδα που ο καθένας κοιτά μόνο τον εαυτούλη του.
Τα κόμματα της αριστεράς είδαν την περιπέτεια ως ευκαιρία επένδυσης στην δυστυχία των πολιτών και τη δημιουργία πελατείας αλλά και ξεκαθαρίσματος του ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην επαναστατική γυμναστική. Ετσι η κυβέρνηση αντί να ασχολείται με τα τεράστια προβλήματα της οικονομίας άρχισε να προσπαθεί να ξεμπερδέψει με τα επικοινωνιακά σχήματα της αριστεράς όπως οι κινήσεις δεν πληρώνω, διόδια στοπ, ακρίβεια στοπ. Ολες επανδρωμένες από το πολιτικό προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ και ακροαριστερών συνιστωσών. Παράλληλα υπήρχαν πάντα οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ για κάθε μορφής διεκδίκηση.
Το όλο σύστημα κούτσαινε αρκετά αλλά έστω με πολύ αργούς ρυθμούς έκανε στοιχειώδη βήματα κυρίως λόγω της ωριμότητας του Ελληνικού λαού που δεν θέλει να γίνει η χώρα μπανανία τύπου λατινικής Αμερικής ( μας λείπει και ο ορυκτός πλούτος) αλλά και το γεγονός πως η αξιωματική αντιπολίτευση παρά την αντίθεση της φρόντιζε να μην υποστηρίζει άκριτα κάθε διεκδίκηση κάθε πικραμένου.
Ομως εδω και λίγες εβδομάδες αυτό έχει αλλάξει.Η αγωνία της εξουσίας  έχει καταλάβει την ηγετική ομάδα της ΝΕΑΣ Δημοκρατίας που στηρίζει κάθε διαμαρτυρία σε μέτωπο με τους αριστεριστές αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη  χώρα. Το τραγελαφικό του πράγματος είναι πως η χώρα θα καταστραφεί οριστικώς από τους ίδιους ανθρώπους που την έφεραν σε αυτή την θέση.
Οι άνθρωποι γύρω από το Κώστα Καραμανλή που ονειρεύονται πως όταν στη χώρα επικρατήσει χάος και ο νυν πρωθυπουργός θα έχει φθαρεί ολοκληρωτικά λόγω των μέτρων και η αριστερά θα το σύρει στα ειδικά δικαστήρια,τότε θα υπάρξει ουσιαστικά ένα νέο "Καραμανλής ή χάος". 
Και πιστεύουν  οι ....απίστευτοι ότι μπορεί να υπάρξει παλινόρθωση του συστήματος  Καραμανλή και μάλιστα σε μια χώρα χρεοκοπημένη στα πρόθυρα εμφύλιας διαμάχης.. Ελεος  χριστιανοί με τέτοια μυαλά δυστυχώς η χώρα οδεύει αβοήθητη στην άβυσσο της χρεοκοπίας                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου