Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

OI ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Ξεκινάμε με το Μεσοπρόθεσμο, που πρέπει να ψηφιστεί για να διασφαλίσουμε την εκταμίευση της 5ης δόσης, και παράλληλα ξεκινάμε συζήτηση για ριζική αλλαγή και απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Πρόσθεσε ακόμη πως «το μεσοπρόθεσμο είναι διαβατήριο αξιοπιστίας όχι μόνο για την 5η δόση, αλλά και για το πρόβλημα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους».

Τόνισε πως το Μεσοπρόθεσμο πρέπει να ψηφιστεί ως έχει, με τις βελτιώσεις δηλαδή που έχουν ήδη γίνει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο για νέες αλλαγές -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, όπως διεφάνη από τις επισημάνσεις του-, αφού πρέπει και για αυτές τις αλλαγές που έγιναν να πειστούν οι εταίροι της Ελλάδας.
Αφησε πάντως να εννοηθεί ότι στoν εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου ίσως θα μπορούσαν να γίνουν και άλλες αλλαγές, αφού αν και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για βελτιώσεις πέραν αυτών που έχουν ήδη γίνει, σημείωσε: «Το μεσοπρόσθεσμο όμως είναι δεσμεύσεις για συγκεκριμένους αριθμητικούς στόχους και για μέτρα που θα εξειδικευτούν με τον εφαρμοστικό νόμο».
Ο κ. Βενιζέλος έθεσε ως προτεραιότητες της συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και της ΕΕ τη Κυριακή, όπου πρέπει να διασφαλιστεί η καταβολή της 5ης δόσης, τη διαμόρφωση του πλαισίου με τους εταίρους για λύση στο πρόβλημα του χρέους, το να πειστούν οι εταίροι για τις αλλαγές που έχουν ήδη γίνει στο μεσοπρόθεσμο και τέλος την ψήφιση ενός εφαρμοστικού νόμου «που θα δίνει προοπτική στην οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου