Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΚΑΚΟΣ ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΝΤΖΑ

Στην κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη στην οικονομία αρέσκονται στις ιστορίες του Χόντζα παρουσιάζοντας τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα με στόχο όταν θα έρθουν τα απαραίτητα δύσκολα μέτρα οι αντιδράσεις να είναι σχετικά περιορισμένες.
Ετσι το οικονομικό επιτελείο ήδη έχει ανοίξει τους κρουνούς της ενημέρωσης για τη νέα κλίμακα φορολογίας, τον περιορισμό των φοροαπαλλαγών, τα εισπρακτικά μετρα κατά ακινήτων, τα αντικειμενικά κριτήρια, την αύξηση των φόρων και τον περιορισμό των κοινωνικών παροχών. Αν σε αυτά συνυπολογιστούν οι αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας και το πάγωμα των μισθών παράλληλα με τις καθημερινές πλέον εξαγγελίες τρόμου για το ασφαλιστικό με την προσθήκη νεόυ φόρου και την αφαίρεση δικαιωμάτων οδηγούμαστε στην εξής κατάσταση: Είτε οι Ελλήνες ζούσαν μέχρι σήμερα στον παράδεισο και δεν το γνώριζαν με εισοδήματα κροίσου είτε οι νέοι κυβερνήτες έχουν απατηλή εικόνα για τις φοροδοτικές ικανότητες των Ελλήνων. Εκτός και αν εκτιμούν κάποιοι ότι τα λάθη 40 ετών θα διορθωθούν μέσα σε μια διετία αφήνοντας πίσω σταχτη και ερείπια στην αγορά και την απασχόληση.
Καλό θα είναι να θυμούνται και την ιστορία του Λύκου καθώς εαν η κοινωνία απογοητευθεί και προεξοφλήσει τα χειρότερα τότε μπορεί  να αλλάξει στάση και αφού οι φόροι θα πάνε στον πίθο των Δαναίδων να περιμένει την νέα αρχή έχοντας όμως λίγα χρήματα περισσότερα στην τσέπη της..     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου