Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

NEEΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


   Του Ι.Δ.
Η αποδιοργάνωση του δημοσιογραφικού ιστού συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό αλλά η δημοσιογραφική ελιτ που έχει "καταλάβει" δημοκρατικά το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, συνεχίζει να απολαμβάνει μακαρίως την ίντριγκα για την κατάληψη του προεδρικού θώκου σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Εως τότε ο βημαfm συνεχίζει  τις απολύσεις ενώ οι μεν αριστερές παρατάξεις  επιδίδονται σε μια επαναστατική απεργιακή γυμναστική χωρίς λύσεις και προοπτική. Απλά για να ικανοποιηθούν και οι ψηφοφόροι.
Οι δε άλλες παρατάξεις συνεχίζουν με πρωτοφανή ζήλο ένα παιγνίδι που μοιάζει στημένο ώστε να αποσυντονιστεί πλήρως τόσο το σωματείο όσο και η αγορά.
 Και τότε η συγχωνεύση με το ΙΚΑ να μοιάζει ως η μόνη εφικτή λύση ασφάλισης στην αδύναμη  ομάδα των ημιάνεργων δημοσιογράφων που εξουθενωμένοι από τις συνεχιζόμενες απολύσεις και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων θα ψάχνουν απλά για μια εργασία part time. Αυτό που επιθυμούν και οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ.    
Παιγνίδια απο συνδικαλιστές με μειωμένες αντιστάσεις  και προφανώς, κατώτεροι των δύσκολων περιστάσεων που περνά ο κλάδος.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου