Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ



Κλίμα αναστάτωσης και ανασφάλειας επικρατεί στα ΜΜΕ καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα στην οικονομία και τα σχέδια συρρίκνωσης μπαίνουν σε εφαρμογή σε ένα κλάδο που βρίσκεται σε πτωτική πορεία μετά τους ολυμπιακούς αγώνες. Ηδη σε δύο ισχυρούς ομίλους με μεγάλες εφημερίδες άρχισαν οι πρώτες αψιμαχίες





Οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ αναμένουν την απάντηση  του Σταύρου Ψυχάρη για τις φήμες ότι επίκεινται περικοπές ύψους 20% .Χθες πραγματοποιήθηκε και το ψήφισμα ήταν χαρακτηριστικό:
1) Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση, με οποιαδήποτε μορφή, σε οποιοδήποτε μέσον του ομίλου και για καμία ειδικότητα και ζητάμε την επαναπρόσληψη των συναδέλφων που έχουν απολυθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε αγωνιστικά με κινητοποιήσεις και κλιμάκωση του αγώνα μας.

2) Ζητάμε από τα σωματεία μας να συναντηθούν αμέσως με την εταιρεία και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας να προχωρήσουν άμεσα σε εξαγγελία των κινητοποιήσεων.
3) Ζητάμε από την εργασιακή επιτροπή των εκπροσώπων των εργαζομένων από όλες τις ειδικότητες στον ΔΟΛ να βρίσκεται σε εγρήγορση για την αμοιβαία ενημέρωση και το συντονισμό μας.
Την ίδια ώρα στην «Καθημερινή» οι τεχνικοί κλήθηκαν για μειώσεις μισθών, ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις.Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες προτάσεις θα ακολουθήσουν και στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου