Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ !!!


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΒΕΤΖΟΓΛΟΥ
Δεν είναι μόνο σε ένα. Αλλά στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών το ντουμάνι βγαίνει από τον 8οόροφο της οδού Σίνα. Όχι μόνο από το παράθυρο προς τα έξω. Αλλά και προς την αίθουσα αναμονής.

Είχα πάει πριν από περίπου τρεις μήνες για ένα ρεπορτάζ σχετικά με μετακίνηση νοσηλευτή, που είχε γίνει με εντολή της διοικήτριας κ. Μαϊσόγλου. Η μετακίνηση χαρακτηρίστηκε παράνομη από την Ομοσπονδία Νοσηλευτών και ανακλήθηκε από την ίδια


Κατά την επίσκεψή μου όμως στο Οφθαλμιατρείο, έτυχε να «τραβήξει» τη μύτη μου καπνός. Ακολούθησα την οσμή μου. Βρέθηκα μπροστά σε μία ανοιχτή πόρτα, που είχε κολλημένο πάνω της ένα χαρτί το οποίο είχε τροποποιηθεί χειρόγραφα και ανέφερε:
«Δεν εφαρμόζεται η ολική απαγόρευση του καπνίσματος» (πάνω φωτό)
Βλέπω μέσα μία κυρία με λευκή ποδιά να καπνίζει. Τη ρωτάω: εδώ καπνίζουν όλοι; «Όχι» μου απαντά. «Είναι ένας χώρος που άφησε η διοικήτρια για να καπνίζει το προσωπικό». Δεν την πίστεψα και υποψιάστηκα ότι κάπνιζε στα κρυφά (κάτω φωτό).
Επιπλέον, δεν ήθελα να ρωτήσω τη διοικήτρια, καθώς όσες φορές επικοινώνησα μαζί της, άκουσα ψευδείς δηλώσεις.

Λίγους μήνες αργότερα, είπα να ρίξω πάλι μια ματιά για να διαπιστώσω εάν είχε φύγει η επιγραφή και αν τελικά η εργαζόμενη έλεγε αλήθεια.
Όμως, προς έκπληξή μου, όχι μόνο το ντουμάνι έβγαινε άφθονο, αλλά και η επιγραφή ήταν στη θέση της.
Νομίζω ότι είναι το πιο λαμπρό παράδειγμα. Η διοίκηση του νοσοκομείου επιτρέπει να καπνίζουν μέσα στο ίδρυμα, τη στιγμή που ο υπουργός προσπαθεί να «μαζέψει» την κατάσταση στα μπαρ.
Έτσι είναι. Όταν κάποιος νομίζει πως είναι σίγουρος για τη θέση του, μπορεί ούτε νόμους να λογαριάζει, ούτε Σύνταγμα, ούτε τις εντολές του υπουργού του για κάπνισμα και μετακινήσεις, αλλά και διαθέσεις νοσηλευτών σε άλλες υπηρεσίες...
ΑΠΟ ΤΑ NEA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου