Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ "ΘΑΝΑΤΟΣ" ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ


Mπορεί το πρόγραμμα της εσωτερικής υποτίμησης να μην έχει εως τώρα τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς πλην των μισθών και των ειδών ένδυσης των οποίων οι τιμές μειώνονται όλα τα άλλα προιόντα αυξάνονται.Εφτασε όμως η ώρα που το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει τις πρώτες σημαντικές δυσκολίες καθώς οι νέες περικοπές οδηγούν σε έκπτωση την μεσαία τάξη των δυναμικών στρωμάτων.

Οι γιατροί που είχαν  φορολογική "προστασία" και εξασφαλισμένη πελατεία χάρις τις δομές του συστήματος βλέπουν τα πράγματα να δυσκολεύουν ενω ακολουθούν οι φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι,πολιτικοί μηχανικοί. Επίσης η κομματική πελατεία οι δημόσιοι υπάλληλοι σε μεγάλες δεκο που έπαιρναν μισθούς  στελεχών με εργασία συμβασιούχου. Ολοι αυτοί διαμαρτύρονται τώρα και οι διαμαρτυρίες  τους έχουν μεγαλύτερη προβολή εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργούνται. Ομως για πρώτη φορά το πολιτικό σύστημα δυσκολεύεται να κάνει πίσω. Αν όμως συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις αντιλαμβάνεται ότι οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο. Η προσαρμογή της κοινωνίας δεν αφορά μόνο τα ασθενέστερα στρώματα που θα πρέπει να συνηθίσουν  μισθούς Ρουμανίας  και Βουλγαρίας αλλά και το πολιτικό σύστημα που θα εισπράξει την αντίστοιχη συμπεριφορά. Θα πάει σπίτι του πουθενά από όπου πέρασε το ΔΝΤ δεν επιβίωσαν..
Ηδη τα κορυφαία στελέχη αναπροσαρμόζουν την τακτική τους είτε προς μια ηρωική αποχώρηση είτε διαλέγοντας τον ρόλο του αποτελεσματικού μήπως και παίξουν ρόλο στη νέα εποχή..      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου