Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

EΡΧΟΝΤΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ ΟΜΑΔΩΝ;

Ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας μίλησε για σοβαρότατα αδικήματα και βαρύτατες ποινές

Ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος μίλησε για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια τονίζοντας ότι τα αδικήματα είναι πολύ σοβαρά και ξεκαθάρισε πως ανάμεσα στις ποινές προβλέπεται και ο υποβιβασμός ομάδων.




Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «FM 100»



Για τις τελευταίες εξελίξεις:



«Θα πρέπει να μας έρθουν τα υπηρεσιακά αντίγραφα, τα περιμένουμε, πιστεύω να τα έχουμε μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Έως τώρα η υπόθεση ήταν στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και δεν μπορούσε να μας δώσει κάτι η Εισαγγελία»







Για τις κατηγορίες και τις ποινές:



«Και σε πρόσωπα και σε ομάδες θα ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις, όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν ξεδιαλύνω στοιχεία. Πρόεδροι, προπονητές, μάνατζερ όλοι αυτοί εμπλέκονται στο Πειθαρχικό Δίκαιο. Τα αδικήματα που θεωρώ πως, κυρίως, θα μας απασχολήσουν είναι η δωροδοκία, το στοίχημα και το ντόπινγκ, όλα αυτά έχουν τριετή παραγραφή.



Για την δωροδοκία και το στοίχημα εκτός της χρηματικής τιμωρίας εκείνο που προβλέπεται είναι ο υποβιβασμός της ομάδας που σχετίζεται με το αποτέλεσμα, εφόσον ο παράγοντας επιδιώκει αποτέλεσμα και αλλοίωση αποτελέσματος. Πιθανολογώ, ότι η ομάδα θα πέσει στην επόμενη πιο κάτω κατηγορία, αλλά δεν είναι της αρμοδιότητάς μου να το πω με σιγουριά.



Πρέπει να πάρω την δικογραφία, χρειάζεται επεξεργασία, χρειάζεται να διαβαστούν δυο και τρεις φορές τα στοιχεία. Το ανθρωπίνως δυνατόν συντομότερο θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Ελπίζω και οι επιτροπές να κινηθούν γρήγορα. Ο κ. Μπέος μου είχε επιτεθεί ζητώντας από τον κ. Πιλάβιο να απομακρυνθώ»









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου