Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Επιτέλους ας μας πουν, μας θέλουν ή όχι στο ευρώ;


Του Θανάση Παπαδή
Και όμως κάτι μας διαφεύγει. Όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από το ελληνικό πρόβλημα έχει πάρα μα πάρα πολλά κενά.
Από την μία έχουμε την τρόικα να προβάλλει συνεχείς απαιτήσεις, με τις περισσότερες φορές αυτές να κινούνται στην σφαίρα της «εκδίκησης» της κοινωνίας και της χώρας. Από την άλλη έχουμε τους ευρωπαίους ηγέτες που κάθε μέρα λένε τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα.

Ωστόσο η δόση δεν έρχεται η αγωνία παραμένει, το κλίμα είναι φορτισμένο και η ύφεση βαθαίνει.
Ο πρωθυπουργός πάει στην Σύνοδο Κορυφής με άδεια την βαλίτσα του. Συμφωνία δεν υπάρχει και ένας θεός γνωρίζει πότε θα υπάρξει και αν θα υπάρξει. Πολύ δύσκολα υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να εξαχθεί ένα λογικό συμπέρασμα.
Άραγε μας θέλουν ή όχι στην Ευρωζώνη; Γιατί αν μας θέλουν δεν μπορεί να ζητάνε μονότονα τα ίδια πράγματα που αποτελούν την αιτία που το πρόγραμμα πήρε λάθος δρόμο. Από την άλλη αν δεν μας θέλουν γιατί μας ταλαιπωρούν;
Μας καταλογίζουν ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο με τις δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και δίκιο έχουν. Όμως το ίδιο δεν κάνουν και οι πιστωτές; Από τον Ιούλιο προσπαθούν να έρθουν σε συμφωνία. Έχουν περάσει 3,5 μήνες και το αποτέλεσμα είναι … μηδέν.
Η Ελλάδα είναι ουσιαστικά στον αυτόματο από τον περασμένο Μάρτιο και για αυτό ευθύνη δεν έχει μόνο η Ελλάδα, αλλά και η τρόικα. Επιτέλους ας αποφασίσουν τι θέλουν και ας πάψουν αυτά τα καραγκιοζιλίκια.

ΑΠΟ ΤΗΝ IMERISIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου