Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

H ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ XΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ


Τελικά η  οικονομική χρεοκοπία της κοινωνίας που πλέον είναι πολύ κοντά εαν δεν έχει ήδη επιτευχθεί ίσως να μην αποδειχθεί η μεγαλύτερη καταστροφή από το τσουνάμι της κρίσης που βιώνει η χώρα τα τελευταία 4 χρόνια. Σίγουρα η απόλυτη κατστροφή που θα χρεισθούν δεκαετίες και πολλές γενιές για να ξεπερασθεί θα είναι οι κοινωνικές πληγές που ανοίγονται στο σώμα της Ελλάδας
. Ανθρωποι που μέχρι χθές είχαν σχέσεις  δυνατές με φίλους,συγγενείς,συναδέλφους βλέπουν τα πάντα να γκρεμίζονται στο βωμό των θυσιών της οικονομικής κρίσης. Δανεικά που δεν επιστρέφονται, οικογένειες που διαμελίζονται, συμφέροντα της στιγμής που οδηγούν συναδέλφους να μη μιλούν μετά από δεκαετίες κοινής δουλειάς για να μην παρεξηγηθεί ο "μεγάλος". Και δεν είναι μόνο αυτά. Το κοινωνικό απόστημα έσπασε και ξερνά συνεχώς. Οι μάσκες πέφτουν πιά αφού δεν χρειάζονται. Απατεώνες που παίζουν τους τιμητές, πολιτικοί κομπιναδόροι που προσπαθούν να επιβιώσουν με τα ίδια κόλπα εν μέσω της καταστροφής,επιχειρηματίες που βρίσκουν το δρόμο τους και μεταβάλονται σε μαυραγορίτες και υποβολείς της τρόικας. Πρόσωπα με  τυχοδιωκτικό χαρακτήρα που την ώρα της καταστροφής βγαίνουν μπροστά για να εκμεταλευθούν την ανθρώπινη δυστυχία.
Και το κερασάκι στην τούρτα. Το αντικοινωνικό πρόσωπο που εμφανίζεται τέρας παντού. Γέμισε η Αθήνα με συνθήματα που δήθεν κριτικάρουν το σύστημα αλλά βάζουν βόμβες στα θεμέλια της ανθρωπιάς και της κοινωνίας. Γιατί πόσο θολωμένος πρέπει να είναι κάποιος και ποιά κοινωνία  οραματίζεται όταν γράφει στα κλειστά καμένα καταστήματα " Για πάντα κλειστά". Τι ζητά και τι πιστεύει όταν γράφει σε περίπτερο παγκόσμιου  ανθρωπιστικού οργανισμού " σκατά στην φιλανθρωπία" Ποιοι και γιατί επιδιώκουν την μεταβολη της Ελληνικής κοινωνίας σε ένα τρελλάδικο; Ποιοι θέλουν να μην μείνει στη χώρα τίποτε το αξιόλογο και τίποτε το ελπιδοφόρο; Και τελικά ποιοι εκτός κααι εντός της χώρας πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν με μια κοινωνία ξεχαρβαλωμένη, αδύναμη, εξαθλιωμένη γεμάτη πληγές; Η απάντηση δίνει και τη λύση πως έφτασε εδώ η περήφανη αυτή χώρα..        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου