Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ Η CITIBANK

Κλείνουν άμεσα 16 καταστήματα της Citibank Ελλάδος και μέσω εθελουσίας απομακρύνονται 220 εργαζόμενοι.
Κατά πληροφορίες το κλείσιμο των καταστημάτων έχει ήδη ξεκινήσει για να ολοκληρωθεί άμεσα ενώ η μείωση του προσωπικού επίσης θα γίνει άμεσα.
Υπάρχουν ενδείξεις που αναφέρουν ότι «ίσως οι εργαζόμενοι έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να λάβουν μια αξιοπρεπή αποζημίωση».
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πρόσφατα ρεπορτάζ που αναφέραμε ότι Νέα Υόρκη και Λονδίνο αποφάσισαν να συρρικνωθεί σημαντικά το δίκτυο καταστημάτων της Citibank Ελλάδος στα 12 με 14.
Η Citibank επιστρέφει στο μοντέλο της 10ετίας του 1990 καθώς με βάση πληροφορίες από την Citigroup Λονδίνου το δίκτυο καταστημάτων θα συρρικνωθεί σε 12-14 από 37 που είναι την τρέχουσα περίοδο και θα επικεντρωθεί σε δραστηριότητες σχετικά υψηλού περιθωρίου κέρδους.
Ήδη καταστήματα της Citibank έχουν ξεκινήσει να κλείνουν.
Η Citibank Ελλάδος βρισκόταν και παραμένει στην λίστα προς πώληση στην holding που έχει συστήσει η Citigroup και έχει τοποθετήσει όλες τις δραστηριότητες που θα ρευστοποιηθούν ή πωληθούν.
Επειδή η προσπάθεια πώλησης δεν πέτυχε παρά τις απόπειρες που έγιναν σε διάφορες ελληνικές τράπεζες η στρατηγική προσωρινά τροποποιείται.
Ταυτόχρονα κάποια σημάδια βελτίωσης εμφανίστηκαν στην τράπεζα και αυτό δίνει περίοδο χάριτος στην Citibank Ελλάδος.
Ποιο θα είναι το μοντέλο που θα υιοθετηθεί από εδώ και στο εξής;
Το δίκτυο καταστημάτων θα μειωθεί, θα υπάρξει μια μείωση προσωπικού και η τράπεζα θα επικεντρωθεί σε τραπεζικές δραστηριότητες μεγάλων εταιριών ή μεγάλων πελατών.
Η Citibank παραμένει για την ώρα στην Ελλάδα με στρατηγική μείωσης λειτουργικών εξόδων και βελτίωσης της απόδοσης του υφιστάμενου δικτύου το οποίο θα βαίνει μειούμενο, ενώ πάντα παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο πώλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου