Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση, είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αλλά απέφυγε να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις
- Δεν απάντησε στο ερώτημα αν το ΔΝΤ διαφώνησε με το κούρεμα για όλες τις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες
- Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου στην Αθήνα η τρόικα
 

Η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση, υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το αν τα μέτρα της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup για την Κύπρο θα εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες.

Κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις επισήμανε ότι "δεν μετράει η πρώτη συμφωνία, αλλά η δεύτερη", απαντώντας σε επανειλημμένες ερωτήσεις για το ποια ήταν η θέση του Ταμείου για την πρώτη συμφωνία στο Eurogroup κι αν το ΔΝΤ διαφώνησε με το κούρεμα για όλες τις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες.

Ο κ. Ράις τόνισε ότι το ΔΝΤ προσφέρει "πλήρη υποστήριξη" στις κυπριακές αρχές και στον Κυπριακό λαό, σημειώνοντας ότι τα μέλη της τρόικας βρίσκονται στη Λευκωσία για την "ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών" της συμφωνίας και αναμένεται να αναχωρήσουν στις αρχές Απριλίου.


Στη συνέχεια, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα αποφασίσει για το χρηματικό ποσό της συμμετοχής του Ταμείου στη δανειακή συμφωνία με τη Λευκωσία, όπως είπε, εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει πριν το τέλος Απριλίου.

Για την Ελλάδα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Ράις ανέφερε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, επαναλαμβάνοντας ότι κατά τις συνομιλίες μέσα στο Μάρτιο έχει καταγραφεί πρόοδος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το γενικότερο ρόλο του Ταμείου σε διεθνές επίπεδο και για τα προβλήματα που δημιουργούνται με την εφαρμογή μνημονίων, ο κ. Ράις διατύπωσε την άποψη ότι το ΔΝΤ "κάνει ό,τι μπορεί καλύτερα" για την επίλυση προβλημάτων στην Ευρωζώνη και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου