Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

EΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

Θέμα ωρών θεωρούν κάποιοι την επόμενη κίνηση της δικαιοσύνης σε ότι αφορά της εμπλοκή στελεχών της Χρυσής Αυγής και ειδικότερα τριών βουλευτών σε εγκληματικές ενέργειες.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Αναμένεται να υπάρξει μέσα στα επόμενα 24ωρα, ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες, λένε κάποιοι, η ολοκλήρωση της διαδικασίας με την άσκηση ποινικών διώξεων και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Το παρελθόν των δύο τελευταίων ετών σε ανάλογες περιπτώσεις δείχνει ότι η δίωξη με την έκδοση εντάλματος γίνεται ταυτόχρονα και ο κατηγορούμενος οδηγείται άμεσα στα κρατητήρια.

Σε ό,τι αφορά τους τρεις βουλευτές εναντίον των οποίων υπάρχουν στοιχεία οι ίδιες δικαστικές πηγές μιλούν για υπόθεση “δεμένη” από στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Μάλιστα ειδικής βαρύτητας είναι οι μαρτυρίες δύο μελών της Χρυσής Αυγής που έγιναν υπό άκρα μυστικότητα.

Ανοιχτό ωστόσο παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος κύκλος καταθέσεων ώστε να διευρυνθεί το κατηγορητήριο.

Όπως και να έχει πάντως σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες κατά βουλευτών να τονιστεί ότι στην περίπτωση κακουργήματος, όπως είναι η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης δεν απαιτείται κοινοβουλευτική πράξη για την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Σε ό,τι αφορά την εγκληματική οργάνωση όλα δείχνουν ότι δεν μιλάμε μόνο για ρατσιστική δράση, αλλά και σε ποινικά αδικήματα με εμπλοκή ανθρώπων της νύχτας για τον εκβιασμό επιχειρηματιών, ακόμη και εκμετάλλευση και εκβίαση μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου