Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΓΑΛΛΙΚΟ ΝΑΙ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ

Μετά από 60 χρόνια απουσίας τους από την αγορά, το 59% των Γάλλων τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας των οίκων ανοχής, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Parisien.

Οι άνδρες τάσσονται με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της επαναλειτουργίας των οίκων ανοχής (70%), ενώ οι γυναίκες είναι λίγο λιγότερες, όμως φτάνουν κι αυτές το 49%, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο CSA.
Το κυριότερο καινούριο στοιχείο της δημοσκόπησης είναι η μείωση του αριθμού αυτών που αντιτίθενται στην επαναλειτουργία των οίκων ανοχής. Σήμερα ανέρχονται σε 10%, από το 26% που είχε καταγραφεί σε προηγούμενη δημοσκόπηση πριν από επτά χρόνια, ενώ οι γυναίκες είναι πιο εχθρικές (13%) από τους άνδρες (7%).
Οι οίκοι ανοχής έκλεισαν στη Γαλλία με ένα νόμο του 1946. Ο αριθμός τους έφτανε τότε τους 1.400.
Όμως η πορνεία εξακολουθεί να απασχολεί 20.000 ως 30.000 ανθρώπους στη χώρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Le Parisien, χωρίς να υπολογισθούν τα πρόσωπα που εκδίδονται ευκαιριακά και φτάνουν τις 60.000.
Η συζήτηση γίνεται για να αποφασιστεί αν πρέπει να νομιμοποιηθούν και πάλι οι οίκοι ανοχής για να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των εκδιδομένων και να καταπολεμηθούν καλύτερα τα δίκτυα της μαφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου