Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ...ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

Φαίνεται ότι η  Ελλάδα είναι η χώρα με τη συλλογική μνήμη χρυσόψαρου. Είναι  άκρως εντυπωσιακό έξι μόλις χρόνια μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ  όπου ένας απο τους κύριους λόγους ήταν η εμμονή Σημίτη- Χριστοδουλάκη, για αναδιανομή πόρων υπερ των ασθενέστερων χωρίς όμως ουσιαστικό σχέδιο και στόχο, η επιστροφή στα ίδια μέσα.
 Τότε επιλέχθηκε να γίνει αναδιανομή πόρων με φοροεπιδρομή στα λεγόμενα δυναμικά στρώματα.Σε ποιούς δηλαδή; Όσους επέλεξαν να εργάζονται νυχθημερόν  ώστε να επιτύχουν αποδοχές μεγαλύτερες του μέσου όρου και απέφυγαν: Πρώτον να βολευτούν στο δημόσιο όπως εκατομμύρια συμπολίτες τους ή δεύτερον να μην κλέβουν το κράτος προκλητικά και ασύστολα με το επιχείρημα ότι δημιουργούν επενδύσεις και θέσεις εργασίας.  
Οι πρώτοι σωστά υποζύγια, κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι  συντηρούν μαζί με το μεγάλο κεφάλαιο τα φορολογικά έσοδα του κράτους και των ασφαλιστικών ταμείων αντίθετα όλοι οι υπόλοιποι πένητες όπως δηλώνουν, απαιτούν μονίμως ασφαλιστικές διευκολύνσεις, θαλασσοδάνεια, και οικονομικες ενισχύσεις.
Η αντίληψη ότι είναι έχοντες και κατέχοντες όσοι δηλώνουν εισόδημα απο μισθωτές υπηρεσίες ή μια προσωπική επιχείρηση , 35 εως 60 χιλιάδες ευρώ είναι πολιτικα κοντοφθαλμη και σίγουρα επικίνδυνη.
Η πολιτική της υποκρισίας έχει κοντά ποδάρια και μηδενικό αποτέλεσμα. Οσοι διαφωνούν μπορουν να ρωτησουν τον Νικο Χριστοδουλάκη.
Τι μήνυμα  στέλνουν σε όσους παραμένουν προκλητικά τίμιοι και δεν αναζητούν την φοροαποφυγή; Αναζητήστε τρόπο μικρότερης φορολόγησης, φτιάξτε εταιρείες  στην Κύπρο,μπείτε στα κόλπα της διαφθοράς ή μπείτε και εσείς στην ατέλειωτη ουρά όσων τα περιμένουν όλα από το κράτος.
 Είναι αυτό που επιθυμούν; Πιθανά όχι   αλλά εάν δεν λυθούν οριστικά οι στρεβλώσεις του φορολογικού και του ασφαλιστικού , τότε σύντομα και τα υποζύγια θα "σκάσουν".
Οριστικά και αμετάκλητα. Και το μπαμ θα είναι πολυ μεγαλύτερο απο μια πιθανή επιστροφή στην αντιπολίτευση. Ή μήπως ΟΧΙ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου