Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΑΛΜΟΥΝΙΑ

Δεν φεύγει η Ελλαδα απο την ευρωζώνη ούτε απο το ευρώ δήλωσε πριν απο λίγο στο Νταβός ο Χοακιν Αλμούνια οποίος φάνηκε τώρα να κατανοεί τα Ελληνικά προβλήματα ειδικά τώρα που μετά την Ελληνική τραγωδία θα ακουλουθήσει η Ισπανικη υποχώρηση απο τους κερδοσκόπους.
"Δεν υπάρχει σχέδιο Β, η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει", επαναλάμβανε ο αρμόδιος Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής πολιτικής, Joacquin Almunia στη ρεπόρτερ του Bloomberg με φόντο το χιονισμένο Νταβός.
Ο εκνευρισμός του Επιτρόπου ήταν φανερός, και συνεχώς διέκοπτε τη δημοσιογράφο για να "δώσει τέλος στις φήμες και στις παρερμηνείες που δίνονται από τα μέσα ενημέρωσης. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, γιατί δεν έχουμε κανένα σχέδιο Β στην ατζέντα".
Στις επίμονες ερωτήσεις του Bloomberg, ο Almunia τόνιζε ότι η Ελλάδα δεν χρεοκοπεί. "Στην ευρωζώνη η λέξη χρεοκοπία δεν υπάρχει". Ζητώντας του να απαντήσει στις φήμες για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, τόνισε πως "όχι, ούτε αυτό θα γίνει. Για την ευρωζώνη δεν υπάρχει η λέξη "διάσωση". Είναι κρίση και θα την ξεπεράσουμε. Δεν χρεοκοπεί κανείς, δεν βγαίνει κανείς από το ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου