Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΟΧΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΑΛΑΤ

Αρνητική ήταν η τποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου στην δέσμη προτάσεων του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. 
«Στηρίζουμε τις προσπάθειες για μια λύση στη βάση των αποφάσεων, των αρχών και των αξιών της ΕΕ και της πλήρους εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Μια λύση που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα του κυπριακού κράτους» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τις προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς όχι μόνο αρνητικές αλλά ακόμα και οπισθοδρομικές, τονίζοντας ότι, για να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες, η βάση πρέπει να είναι μια Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα.
«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι συνομιλίες, διότι πιστεύουμε πως τα προβλήματα λύνονται μόνον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου
Ο Δημήτρης Χριστόφιας μίλησε για «κοινή αντίληψη και πλήρη ταύτιση απόψεων» και πρόσθεσε ότι η εντολή που δόθηκε για τη συγκρότηση της Ομάδας Νομικών «στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας και συντονισμού στον διεθνή χώρο».
Ο Κύπριος Πρόεδρος πάντως δεν θέλησε να προδικάσει ναυάγιο των συνομιλιών, επεσήμανε όμως ότι οι προτάσεις είναι «απορριπτέες».



























Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε δημόσια τον Πρόεδρο Χριστόφια πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά τον κυπριακό ελληνισμό με κάθε δυνατό τρόπο, με στόχο μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση χωρίς χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου