Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Στο «στόχαστρο» του Ελεγκτικού συνεδρίου μπαίνουν η ΕΡΤ, τα άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι ΔΕΚΟ και οι ΟΤΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει σχετική κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος και σε καταφατική περίπτωση να επιστραφούν τα ποσά που εισπράχθηκαν παράνομα

Με έγγραφό του στη Διεύθυνση Επιθεώρησης του υπ. Οικονομικών ζητάει έρευνα την τελευταία 6ετία στην ΕΡΤ, προκειμένου να διαπιστωθεί:
(α) εάν οι αποδοχές προσώπων στην ΕΡΤ ξεπερνούν τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου (6.090 ευρώ καθαρά). Σε περίπτωση που κάποιοι έλαβαν αποδοχές πάνω από αυτές, πρέπει “να εκδοθούν καταλογιστικές πράξεις για το επιπλέον ποσό και να κηρυχθούν οι συμβάσεις άκυρες”.
(β) σε πειπτώσεις πολυθεσίας, αν τα ποσά είναι υψηλότερα από τον πρόεδρο του Α.Π. Πρέπει να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά.
(γ) Να ελεγχθεί εάν προηγήθηκαν διαγωνισμοί για τις συμβάσεις προέδρου, διευθυντών, παρουσιαστών, σκηνοθετών, παραγωγών κλπ ή έγιναν -παρανόμως- με απευθείας ανάθεση, συνεπώς είναι άκυρες
(δ) εάν για τις συμβάσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ υπήρξε προηγούμενος προληπτικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εάν δεν υπάρχει, πρέπει τα ποσά των συμβάσεων να καταλογιστούν στα στελέχη της ΕΡΤ και σε όσους τα εισέπραξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου