Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΥΤΙΟΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας όταν η κυβέρνηση δια του Ανδρέα Λοβέρδου υπουργού Τρόικας και μνημονίου, περιέκοψε χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό την αποζημίωση των μισθωτών κατά 50 %. Προκάλεσε αίσθηση τότε ότι ουδείς άλλος κλάδος διαμαρτυρήθηκε για την απώλεια εισοδήματος που για τους μισθωτούς  ήταν περίπου δήμευση τραπεζικού λογαριασμού. Χωρίς μεταβατική περίοδο και βάζοντας τους πάντες σε ένα τσουβάλι.


 Ο πολύ κακός αυτός  οιονός αντιμετωπίσθηκε στους άλλους επαγγελματικούς κλάδους περίπου ως φωτιά στην αυλή του γείτονα που δεν μας αφορά.
Ελα όμως που η φωτιά πέρασε στο δικό μας οικόπεδο και τώρα φωνάζουμε εν μέσω διακοπών βλέποντας ότι η προστασία του γείτονα χάθηκε όπως θα εξαφανιστεί και η αξία της άδειας που μεχρι πριν λίγους μήνες έπρεπε να ήσουν εφοπλιστής  για να αποκτήσεις. Οι ιδεολογικές πρόβες περι κοινωνικού αυτοματισμού που έγιναν επι κυβερνήσεως Σημίτη περνούν τώρα σε καθαρά πρακτικό επίπεδο. Μέχρι το 2012 οπότε και λήγει το συμβόλαιο με τους αυστηρούς δανειστές η χώρα θα απολέσει κάθε μέσο προστασίας των εισοδημάτων   με την πρόφαση της ανταγωνιστικότητας  επι της ουσίας θα γίνει φθηνότερη σε κάθε επίπεδο ώστε οι ξένοι να μπορούν να αγοράσουν τα υπερκέρδη  της επόμενης δεκαετίας.. Εως τότε καθώς τα κοινωνικά αντανακλαστικά βρίσκονται σε διακοπές από χρόνια θα χορτάσουμε περικοπές δικαιωμάτων με όπλο τον κοινωνικό αυτοματισμό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου