Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

KΡΙΣΙΜΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ξανά στις αγορές βγαίνει η Ελλάδα, στο πρώτο ουσιαστικό τεστ της οικονομίας μετά την σύναψη του δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η υπερκάλυψη της έκδοσης αλλά κυρίως το επιτόκιο δανεισμού αναμένεται να αποτυπώσουν τις πραγματικές προθέσεις των αγορών έναντι στο δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδος.
 Αναλυτικότερα, στις 13 Ιουλίου ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 και 52 εβδομάδων, ενώ ακολουθεί η έκδοση εντόκων διάρκειας 13 εβδομάδων στις 20 του μηνός, όπως δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.
«Θα γίνει δημοπρασία εντόκων γραμματίων 26 και 52 εβδομάδων την επόμενη εβδομάδα, στις 13 Ιουλίου, στο πλαίσιο της τριμηνιαίας αναχρηματοδότησης τίτλων που λήγουν», είπε στο Reuters ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
«Το ποσό θα ανακοινωθεί την Παρασκευή από τον ΟΔΔΗΧ», προσέθεσε. Εκτιμάται ότι στόχος είναι η άντληση ποσού 4 δισ. ευρώ περίπου.
Στις 16 Ιουλίου λήγουν έντοκα εξάμηνης και 12μηνης διάρκειας, συνολικού ύψους 2,16 δισ. ευρώ.
Στις 20 Ιουλίου θα ακολουθήσει δημοπρασία γραμματίων 13 εβδομάδων για την κάλυψη τίτλων, ύψους 2,4 δισ. ευρώ, που λήγουν στις 23 Ιουλίου, είπε ο αξιωματούχος.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του μνημονίου ΕΕ-ΔΝΤ, η Ελλάδα υποχρεώνεται να καλύπτει τις βραχυπρόθεσμες εκδόσεις ομολόγων, καθώς η οικονομική βοήθεια, ύψους 110 δισ. ευρώ, καλύπτει τις μεσομακροπρόθεσμες υποχρεώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου