Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

EΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ 5 ΔΙΣ ΤΟ 2011

Μεγαλύτερα βάρη στους έλληνες πολίτες και νέες αυξήσεις εμμέσων φόρων για το 2011 φέρνει το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που συντάσσει με βάση το Μνημόνιο η κυβέρνηση και θα καταθέσει στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου.

Για το θέμα αυτό, το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή των Θεόδωρου Πάγκαλου, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ραγκούση, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Ανδρέα Λοβέρδου, Λούκας Κατσέλη.



Το σύνθημα, άλλωστε, για "μεγαλύτερη προσπάθεια" (και το στίγμα για το τι μπορούν να περιμένουν οι Έλληνες το 2011) έδωσε ήδη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ που, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, επαίνεσε μεν την χώρα μας για την πρόοδο που κάνει και "σταδιακά αναγνωρίζουν όλο και περισσότεροι", τόνισε δε ταυτόχρονα πως "οι λαοί μας δεν θα μας συγχωρήσουν αν για δεύτερη φορά βιώσουμε την ίδια τραγωδία… Άρα είμαστε καταδικασμένοι να βρούμε τις λύσεις εκείνες που θα καταστήσουν το σύστημα περισσότερο ανθεκτικό. Τούτο όμως προϋποθέτει προσπάθειες –και μερικοί βέβαια δεν είναι ευχαριστημένοι με τις προσπάθειες που απαιτούνται"…

Στο πλαίσιο αυτό, καμία χαλάρωση δεν φαίνεται πως θα υπάρξει και το 2011. Αλλαγή των φορολογικών συντελεστών, νέα τεκμήρια και φόροι στα ακίνητα, είναι η συνταγή που προβλέπει και το Μνημόνιο για επιπλέον φόρους 5,3 δισ. ευρώ, με επιπλέον 2 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών, ώστε να πέσει το έλλειμμα το 2011 στο 7% του ΑΕΠ.

AΠΟ ΤΟ PROTOTHEMA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου