Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

O ΑΤΈΛΕΙΩΤΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

H αναγκαστική αποχώρηση του Αυτιά από την πρωινή  ζώνη δημιούργησε ελπίδες πως θα άλλαζε κάπως (προς το καλύτερο) την κατάσταση στην πρωινή ζώνη. Ο πρωταθλητής της συγκεκριμένης ζώνης του ΑΛΤΕΡ τις περισσότερες φορές προκαλούσε τον ανταγωνισμό με κάθε τρόπο. Κανένας κανόνας δεοντολογίας ,συναδελφικότητας ή λογικής δεν τον σταματούσε προκειμένου να φέρει νούμερα στην εκπομπή.
Ο σκληρός αυτός ανταγωνισμός ήταν η αιτία της τακτικής του λαικισμού  που επιστράτευε ο Γιωργος Παπαδάκης δάσκαλος του Γιώργη Αυτιά. Βέβαια τώρα που ο ανταγωνισμός έπαψε να υφίσταται η τακτική παραμένει. Με παρεμβάσεις ηθικοπλαστικού χαραχτήρα και στόχο κάθε μεταρρύθμιση που θίγει πολίτες ωστε να γίνεται αρεστός χρησιμοποιεί επιθεωρησιακές μεθόδους λαικίζοντας  συνεχώς. Καμία δημοσιογραφική ή κοινωνική ευθύνη όλα για τα νούμερα που εξασφαλίζουν υψηλές απολαβές. Ακόμη και τώρα που μετά από 20 χρόνια βασιλικών συμβολαίων δεν αποτελεί πλέον το πρότυπο του μισθοσυντήρητου.
Την ίδια ώρα στο κρατικό κανάλι ο παρουσιαστής Κώστας Αρβανίτης έχει υιοθετήσει ένα τελείως προσωπικό στυλ δήθεν απελευθερωμένου παρουσιαστή που χλευάζει ειδήσεις, πρόσωπα, συμπεριφορές και μιλά στους τηλεθεατές λες και είναι η παρέα του. Συχνά αγνοεί βάναυσα την επικαιρότητα όπως και η χαριτωμένη συμπαρουσιάστρια  του ενώ προσωπικές θέσεις όπως στην υπόθεση της Κερατέας  ουσιαστικά μεταφέρονται ως θέσεις του κρατικού καναλιού.
Η ροπή προς απόψεις κοινωνικού ακτιβισμού ξεχειλίζουν στην εκπομπή παράλληλα με τις συνεντεύξεις δημοσίων σχέσεων με υπουργούς  δημιουργώντας μια αίσθηση αποστροφής για μεγάλο μέρος του κοινού.
Η όλη κατάσταση στην  πρωινή ζώνη βαίνει επιδεινούμενη και λόγω  της οικονομικής κρίσης που αναγκάζει τα κανάλια σε αιματηρές περικοπές. Σε όλα όμως πρέπει να υπάρξει ένα όριο ή μήπως όχι;              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου