Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΡΑΓΙΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Ράγισε η εικόνα του ειρηνικού κινήµατος, που επί έξι µέρες είχαν καταφέρει να διατηρήσουν οι «Αγανακτισµένοι» στην Πλατεία Συντάγµατος. Οµάδες διαδηλωτών απέκλεισαν χθες περίπου στις 10.30 το βράδυ τις εισόδους της Βουλής και εγκλώβισαν τους βουλευτές στο κτίριο. 


Χρειάστηκε να στηθεί αστυνοµική επιχείρηση προκειµένου να αποχωρήσουν µε ασφάλεια τα µέλη του Κοινοβουλίου. Μια οµάδα οκτώ βουλευτών µάλιστα, που ήταν οιπρώτοι οι οποίοι βρέθηκαν αντιµέτωποι µε τους διαδηλωτές, αναγκάστηκαν να φύγουν από τον Εθνικό Κήπο και µε τη συνοδεία πυροσβεστών που κρατούσαν φακούς.

Μέσα σε λίγη ώρα στήθηκε αστυνοµική επιχείρηση αρχικά για να αποµακρυνθούν οι διαδηλωτές από τις εισόδους της Βουλής και στη συνέχεια για να εξασφαλιστεί η ασφαλής αποχώρηση των βουλευτών. Εννέα κλούβες των ΜΑΤπαρατάχθηκαν στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, παράλληλα στον Εθνικό Κήπο, δηµιουργώντας µια λωρίδα «ασφαλούς διέλευσης».

Οι συγκεντρωµένοι φώναζαν υβριστικά συνθήµατα εναντίον των πολιτικών, ενώ επί ώρα επικρατούσε ένταση και φόβος για την εκδήλωση επεισοδίων. Μάλιστα, ένα αστυνοµικό λεωφορείο εγκλωβίστηκε από τους διαδηλωτές την ώρα που κατευθυνόταν προς τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά διµοιρίες έσπευσαν να αποµακρύνουντο πλήθος που εξακολουθούσε να γιουχάρει.

Τα συνθήµατα είχαν βασικό στόχο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ωστόσο σκηνές αγριότητας εκτυλίχθηκαν κατά την αποχώρηση των βουλευτικώναυτοκινήτων µε ορισµένους διαδηλωτέςνα χτυπούν µε τα χέρια τα αυτοκίνητα και να βρίζουν.

AΠΟ ΤΑ ΝΕΑ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου