Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Μετά από πολλή σκέψη, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εδώ και ένα χρόνο γράφω βλακείες. Ό,τι έχετε διαβάσει από αυτήν τη στήλη είναι ανάξιο λόγου. Πλέον, συντάσσομαι ανεπιφύλακτα με το αίτημα του Μίκη Θεοδωράκη, των Αγανακτισμένων, των συνδικαλιστών των ΔΕΚΟ, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και όλων των άλλων δημοκρατικών δυνάμεων και ενώνω τη φωνή μου με τους χιλιάδες συμπολίτες μου, που ζητούν να φύγει η Τρόικα.
Ναι, να φύγει. Να μην μας καταβληθεί η επόμενη δόση. Και όσα χρήματα έχουν απομείνει στα ταμεία του κράτους, να δοθούν άμεσα σε αυξήσεις σε όλους. Ναι σε όλους. Και αν δεν έχουμε άλλα ευρώ να δώσουμε, να τυπώσουμε δραχμές. Και επίσης, να εφαρμοστεί ο νόμος του Λιντς για τους πολιτικούς, όπως ζητούν οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα. Και να προσληφθούν άλλα 100.000 άτομα στο δημόσιο, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ή μάλλον, γιατί να κάνουμε τσιγκουνιές; Άλλο 1.000.000 προσλήψεις στο δημόσιο. Τέλος, προτείνω να παραδοθεί η εξουσία της χώρας στις ακόλουθες  επιφανείς προσωπικότητες: Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Μίκης Θεοδωράκης. Πρωθυπουργός: Λάκης Λαζόπουλος. Υπουργός Οικονομικών: Ο πρωθυπουργός του Εκουαδόρ. Υπουργός Εξωτερικών: Αλέκα Παπαρήγα. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αλέκος Αλαβάνος. Αρχηγός της Αστυνομίας: Ο δήμαρχος Κερατέας. Υπουργός Εσωτερικών: Γιάννης Δημαράς. Υπουργός Ανάπτυξης: Αλέξης Τσίπρας. Τα υπόλοιπα υπουργεία θα μοιραστούν με κλήρωση στις «αυτόνομες συλλογικότες», οι οποίες δεν έχουν εκλεγεί από κανέναν, αλλά θεωρούν ότι μιλούν στο όνομα του λαού (όπως ο Πάπας είναι η φωνή του Θεού, ένα πράγμα).
Ναι λοιπόν, αυτό μας αξίζει σαν κοινωνία. Να φτάσουμε σε ένα επίπεδο οικονομικής οργάνωσης, που θα κάνει την Αλβανία του Χότζα να μοιάζει επί της γης παράδεισο. Γιατί μέχρι σήμερα, κάτι ηλίθιοι τύποι, από τον Βενιζέλο, μέχρι τον γέρο Καραμανλή και τον Σημίτη, αλλά και κάτι άθλιοι ξένοι, προσπαθούν με το ζόρι να μας κρατήσουν στη Δύση. Όμως, η Δύση δεν μας αξίζει. Είμαστε οι «τελευταίοι Οθωμανοί», που έτυχε να μιλάμε μια δυτική διάλεκτο. Και εξηγώ γιατί:
Ο – «ήμουν και γω στο κότερο» - εθνικός μας γελωτοποιός και πρώην αυλικός της Μιμής παρομοιάζει τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας (όσο ανεπαρκής και αν είναι αυτός) με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Ο «I have a cunning plan» δαιμόνιος ρεπόρτερ «προτρέπει», υπό τη μορφή έμμεσης απειλής, τους βουλευτές να εγκαταλείψουν το κοινοβούλιο με ελικόπτερο και συγκρίνει την κυβέρνηση μίας αστικής δημοκρατίας με το καθεστώς Πινοσέτ.
Οι «Αγανακτισμένοι» που δεν προσλαμβάνουν πια τον γιόκα τους στο δημόσιο, στήνουν κρεμάλες έξω από τη Βουλή, ζητώντας α) να φύγουν οι πολιτικοί, β) να πτωχεύσουν οι τράπεζες και γ) να φύγει και η Τρόικα και να κηρύξει στάση πληρωμών το κράτος, δ) να μην πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό (άσχετο, αλλά εύλογο αίτημα). Με άλλα λόγια, ζητούν την άμεση υποβάθμιση της Ελλάδας από τη θέση που κατέχει στα 20 πιο ανεπτυγμένα κράτη του κόσμου, σε Βιρμανία της Ευρώπης.
Οι πτωχευμένοι καναλάρχες χαϊδεύουν τα αυτιά των προαναφερθέντων εχθρών της δημοκρατίας, ελπίζοντας ότι αν επιστρέψουμε στη υποτιμημένη δραχμή, «θα κάνουν την καλή», με swap των ευρώπουλων που έχουν φυγαδεύσει στο εξωτερικό, σε ισοτιμία σκάνδαλο.
Μετά από 20 μήνες στην εξουσία, η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να μαζέψει ούτε ένα ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις. Και καλά με τις περιπτώσεις επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ, όπου οι συνδικαλιστές απειλούν με μπλακ άουτ, αυτοπυρπολισμούς, απεργίες διαρκείας, κλπ. Για περιπτώσεις όπως τα καζίνο, το Ελ. Βενιζέλος, κ.α, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Το αποτέλεσμα είναι ο εθνικός εξευτελισμός της παραχώρησης της ουσιαστικής αρμοδιότητας για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, σε ξένους (μέχρι τώρα έλεγα μακάρι, από σήμερα όμως είμαι και γω στους αγανακτισμένους).
Οι κάτοικοι της Κερατέας, αφού τους νομιμοποιήσαμε τα αυθαίρετα, τώρα έχουν το θράσος να αγνοούν επιδεικτικά το κράτος, τη δικαιοσύνη και όλους τους θεσμούς και μας ζητούν να μην έχουμε ΧΥΤΑ, αλλά να καίμε τα σκουπίδια στις αυλές μας.
Η αριστερά δεν χάνει ευκαιρία να αγανακτήσει με την αστυνομική βία, αλλά ποτέ δεν έκανε πορεία διαμαρτυρίας για τους νεκρούς της Marfin, τον νεκρό 10χρονο Αφγανό, και τα θύματα που αφήνουν πίσω τους οι ημιπαράφρονες με τα κουμπούρια.
Η δεξιά δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της και ο Σαμαράς προτιμά να γίνει πρωθυπουργός της δραχμής, παρά να μείνει λίγο ακόμη στην αντιπολίτευση με ευρώ.
Οι φοροφυγάδες διαμαρτύρονται για τους φόρους.
Και κυρίως, όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που δεν ανήκουμε στις παραπάνω κατηγορίες, καθόμαστε και κοιτάμε, ενώ λυμαίνονται τη χώρα μας. Δεν κάνουμε τίποτε. Απολογούμαστε κιόλας επειδή έχουμε άλλη άποψη. Έχουμε παραδώσει το δικαίωμα της δημόσιας έκφρασης στους εχθρούς του πολιτεύματος. Σε φασίστες της δεξιάς και της αριστεράς. Ντροπή μας!
Ε ναι, λοιπόν, δεν μας αξίζει τίποτε καλύτερο από όσα εύχονται οι Αγανακτισμένοι. Και από σήμερα, δηλώνω συμπαραστάτης στον αγώνα που κάνουν για να αυτοκτονήσουμε μαζικά ως συντεταγμένη πολιτεία. Μπας και απαλλαγεί ο πλανήτης από την αθλιότητά μας...
ΑΠΟ TO REPORTER.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου