Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ



Τη σκέφτεται η Σούλα Μερεντίτη την κάθοδο ως  υποψήφια Δήμαρχος για το Δήμο Τρικκαίων καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει δύο πολύ ισχυρά εμπόδια.
Το πρώτο αφορά την έντονη κριτική περί νεποτισμού και ακραίας οικογενειοκρατίας που δέχεται ευρέως  η κουμπάρα του Κώστα Σημίτη για την «σκυταλοδρομία» που πραγματοποιεί η οικογένεια της με την βουλευτική έδρα αλλά και άλλες θέσεις ευθύνης στο νομό Τρικάλων τα τελευταία 30 χρόνια.
Η ίδια διετέλεσε πάνω από 10 χρόνια βουλευτής ενώ παλιότερα εκλεκτό μέλος του κοινοβουλίου για δύο θητείες ήταν και ο σύζυγος της. Το 2012 έδωσε «προίκα» την έδρα της  στον γαμπρό της Γιώργο Οικονόμου οποίος και εκλέχθηκε βουλευτής το Μάιο αλλά δεν τα κατάφερε  να επανεκλεγεί τον Ιούνιο του 2012. Ο συμπέθερος της κ. Μερεντίτη και πατέρας του παρ’ ολίγον βουλευτή είναι ο Χρήστος Οικονόμου πρώην υφυπουργός υγείας με εικοσαετή θητεία στη βουλή οποίος και διεκδίκησε να κλείσει την καριέρα του ως υποψήφιος νομάρχης της περιοχής.
Το δεύτερο εμπόδιο για την κ. Μερεντίτη λέγεται θανάσης Βαβύλης και είναι ο αδελφός της οποίος διεκδίκησε την δημαρχία Τρικκαίων  στο παρελθόν και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του νυν δημάρχου. Αν και οι γνωρίζοντες λένε πως είναι έτοιμος να αποσυρθεί μετά από 30 χρόνια ενασχόλησης με τον δήμο δεν είναι λίγοι εκείνοι που ετοιμάζονται να αντιδράσουν στο ενδεχόμενο μια νέας πολιτικής «σκυταλοδρομίας» και ανακύκλωσης προσώπων της οικογένειας.        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου