Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ENAΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗ SONYΜε μόνο του εφόδιο την τύχη, κυνήγησε το όνειρό του και πλέον διαπρέπει!
ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΝΕΣΛΗ
Ο Μανώλης Ξανθογεώργης, αν και πολύ νέος, μόλις 31 ετών, κατάφερε να δεί το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα και να χείρίζεται το account του Μάικλ Τζάκσον και πολλών ακόμα αστέρων. «Μέχρι και τα 16, νόμιζα πως θα ασχοληθώ με την μουσική, καθότι πιανίστας, αλλά παρασυρόμενος απο τα κοινωνικά στάνταρντς «πρέπει να γίνεις γιατρός ή μηχανικός υπολογιστών», τα παράτησα προκειμένου να “σοβαρευτώ” και να περάσω στο Πανεπιστήμιο». Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης. Τέλειωσε το τμήμα «Πληροφορικής» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μετέπειτα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες».
Σήμερα, βρίσκεται στην Ν.Υόρκη  και κατέχει την θέση του Social Media & CRM manager για όλο το μουσικό κατάλογο της Sony Music στις Η.Π.Α. και τον υπόλοιπο κόσμο.


Το 2010 ξεκίνησε να εργάζεται στην Sony στην Ελλάδα, ώς υπεύθυνος Digital Marketing ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου προκειμένου να προωθήσει ηλεκτρονικά Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Με τόλμη και πολύ θάρρος αλλά και την τύχη στο πλευρό του, κατάφερε πλέον να βρίσκεται στην Αμερική, στη θέση του Social Media & CRM manager για όλο τον μουσικό κατάλογο της Sony Music στις Η.Π.Α. και τον υπόλοιπο κόσμο. «Στην αρχή ξεκίνησα ασχολούμενος μόνο με την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και μετά από 4 μήνες, μου ανέθεσαν και τις υπόλοιπες αγορές. Τώρα που μιλάμε το μεγαλύτερο και σημαντικότερο account που διαχειρίζομαι είναι του Michael Jackson».

ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΚΡΙΣΗ
Η κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και το απωθημένο του που δεν πραγματοποίησε σπουδές στο εξωτερικό και δεν κατάφερε να γνωρίσει καινούργια πράγματα και διαφορετικές κουλτούρες, τον προέτρεψαν στη φυγή και το ρίσκο, που όπως φάνηκε τον δικαίωσε.  «Όταν άρχισε η κρίση αισθάνθηκα μια θηλιά να σφίγγει τον λαιμό μου και οι τάσεις φυγείς που ούτως η άλλως είχα, έγιναν εντονότερες. Έτσι λοιπόν, μάζεψα ότι χρήματα είχα, αγόρασα ένα εισητήριο για Ν.Υόρκη και χωρίς πλάνο στο μυαλό μου παρουσιάστηκα αιφνιδιαστικά μπροστά σε στελέχη της Sony Music και τα "ανάγκασα" να με δουν για μια ώρα. Δε μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, είχα έρθει από την άλλη άκρη της γης. Στη συνάντηση που κατάφερα να έχω μαζί τους, τους είπα ότι είμαι έτοιμος για κάτι μεγαλύτερο και διαθέσιμος.. και έπειτα έφυγα, καθώς δεν υπήρχε κάτι άλλο στον ορίζοντα. Επέστρεψα στην Αθήνα και συνέχισα να ζώ τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ώσπου μια μέρα μου ήρθε ένα μήνυμα από υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας που μου ανέφερε ότι το όνομα μου ακούγεται έντονα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Αφού ξεπέρασα το πρώτο σοκ, μου ήρθε πρόταση από τα κεντρικά γραφεία της Νέα Υόρκης και εκεί ήρθε και το δεύτερο σοκ».
Ο Μανώλης βρίσκεται στο εξωτερικό εδώ και ενάμιση χρόνο και μέσα σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να χειρίζεται τον λογαριασμό του Μάικλ τζάκσον και να συναναστρέφεται με πολύ μεγάλες και γνωστές προσωπικότητες, όπως είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Μεξικού, Felipe Calderon, ο διάσημος τραγουδιστής Tony Bennett, Kathleen Turner, Madeleine Albright και Cyndi Lauper, με την οποία οσονούπω θα συνεργαστεί κιόλας. «Τη μεγαλύτερη εντύπωση μου έχει κάνει ο Tony Bennett, που είναι 87 ετών και ο οποίος λίγους μήνες πριν, που κάναμε μια καμπάνια  με τίτλο “Digital Day” παρεβρέθηκε για τις συνεντεύξεις, τα live chats, AΜΑs κτλ. και δεν παραπονέθηκε καθόλου, αντιθέτως ήταν ενθουσιασμένος. Είχα παραξενευτεί τόσο που κάποια στιγμή τον ρώτησα, “Πως περνάτε;" και μου απάντησε, “Καταπληκτικά, είναι το πρώτο μου Digital Day!”. Από αυτή τη φράση κατάλαβα τη φιλοσοφία ζωής και γιατί έφτασε εκεί που έφτασε».
Ουρανοξύστες, δερμάτινοι χαρτοφύλακες, κοστούμια, συνέδρια, συνεχή ταξίδια, καλό φαγητό, ταχύτητα, jazz μουσική και πολλά ακόμα, περιγράφουν την καθημερινότητά του στην περιοχή του Μανχάταν οπού και μένει, την οποία όταν του ζητάς να στην περιγράψει χρησιμοποιεί τη σειρά  “Mad Men” για να δώσει όσο πιο αντιπροσωπευτική εικόνα γίνεται. Ωστόσο δεν παραλείπει να αποκαλύψει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, πώς τον υποδέχτηκαν κατά την άφιξή του στα γραφεία, δεδομένου οτι είναι Έλληνας και η χώρα περνάει δύσκολα λόγω κρίσης. «Ορισμένοι με αντιμετώπισαν απο την αρχή με σεβασμό (λόγω Σωκράτη, Αριστοτέλη και Greek Yogurt), άλλοι με απορία για το τί δουλειά έχω εγώ εκεί και άλλοι με εκνευρισμό που επέλεξαν να πάρουν εμένα και όχι κάποιον Αμερικάνο. Σε γενικές γραμμές όμως, μπορώ να πώ οτι μου συμπεριφέρθηκαν όλοι πάρα πολύ καλά».

ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑ
Χαρακτηριστική ήταν όπως ο ίδιος υποστηρίζει, η αντιμετώπιση  του προέδρου του label, Adam Block που βρίσκεται στο διπλανό γραφείο και με τον οποίο έχει καθημερινή επικοινωνία αλλά και πολλά meetings. «Η συμπεριφορά του απέναντί μου θα μου μείνει αξέχαστη. Θυμάμαι οτι με φώναξε την δεύτερη μέρα που βρισκόμουν στη δουλειά να πάω στο γραφείο του και μου είπε κατά λέξη: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σε έχουμε εδώ και αυτό που με ενδιαφέρει  για τους επόμενους 2-3 μήνες είναι να φτιάξεις το σπίτι σου, να γνωρίσεις τη γειτονιά, να εξοικειωθείς και να βρεις ωραία εστιατόρια και μπαρ.. Δε με ενδιαφέρει καθόλου η δουλειά, θέλω πρώτα να νιώσεις σαν στο σπίτι σου και μετά θα ασχοληθούμε και με τη δουλειά". Αυτό ήταν και το πρώτο γερό μάθημα κουλτούρας που δε θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου».
Με πολύ έντονο το αίσθημα της δημιουργίας, τη χαρά τις εξέλιξης που βιώνει μέσα απο την ευκαιρία που του δίνεται, αλλά και την θετική αντίληψη της καθημερινότητας μέσα στην οποία κινείται, επισημαίνει τις διαφορές που έχει εντοπίσει απο την διαμονή του και την ζωή του εκεί. «Εδώ είναι πιο οργανωμένοι και έχουν περάσει από καταπληκτικά εκπαιδευτικά συστήματα αλλά  υστερούν σε ένα πράγμα.. Δεν έχουν μάθει να ελίσσονται και δεν είναι πολυπράγμονες. Οι Έλληνες αναγκαστικά μαθαίνουμε να κάνουμε λίγο απ όλα και αυτό μας δίνει πιο σφαιρική αντίληψη και σίγουρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον ξέρουμε να επιβιώνουμε καλύτερα και να εξελισσόμεθα».
Χωρίς να έχει ακόμα καταλάβει τί είδαν και τον ξεχώρισαν ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους, εκτός απο το πείσμα του και την δίψα του για δημιουργία, ο Μανώλης Ξανθογεώργης σκοπεύει να ζήσει αυτή την εμπειρία στο maximum και να την εκμεταλλευτεί και το μέλλον, πιστεύει πως σίγουρα θα έχει κάποια σχέδια για ‘κείνον, οπότε το αφήνει να τον οδηγήσει. Εξάλλου οι ικανότητες του χωρίς το κομμάτι τύχη κανείς δεν ξέρει αν θα είχαν ακολουθήσει την συγκεκριμένη διαδρομή. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου