Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ

Αδιέξοδο και στην συνάντηση με Στουρνάρα και στην συνάντηση με Χατζηδάκη!
- Η τρόικα είπε κατάμουτρα στον Χατζηδάκη ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των δανειοληπτών είναι "γενναιόδωρες"!
- Νέα σύσκεψη πρότεινε ο Χατζηδάκης τις επόμενες ημέρες - Την Κυριακή νεα συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας
- "Δεν τελειώνουμε την Κυριακή. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας", λένε από την κυβέρνηση
- "Αν δεν κάνετε απολύσεις στο Δημόσιο, δόση δεν έχει", λέει η τρόικα
- Όλα θα κριθούν από την αυριανή συνάντηση Σαμαρά - τρόικας

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση, αφού και από τις δυο συναντήσεις της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης προέκυψε πλήρες αδιέξοδο! Ότι κι αν προσπάθησαν να διαπραγματευθούν οι υπουργοί έπεσε στο κενό!

Στην συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με την τρόικα το κλίμα ήταν από βαρύ έως άσχημο!

Η τρόικα είπε κατάμουτρα στον υπουργό ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των δανειοληπτών είναι "γενναιόδωρες"!

Όπως είπαν, αν γίνουν όσα ζητεί η κυβέρνηση, τότε αυτό θα έχει άσχημες επιπτώσεις στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Έτσι, μπροστά στο αδιέξοδο ο κ. Χατζηδάκης πρότεινε ως τελευταία δυνατότητα μια πενταμερή σύσκεψη η οποία θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ενωσης Τραπεζών.

«Κάθε υπολογισμός κόστους έχει στοιχεία αυθαιρεσίας αυτή τη στιγμή και ουσιαστικά αυτό που αναζητούν όλες οι πλευρές είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη διευκόλυνση για τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί θέμα στην ευστάθεια του συστήματος» ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς μετά τη συνάντηση.

Ο κ. Χατζηδάκης, όπως φαίνεται δεν τόλμησε καν να θέσει θέμα πλειστηριασμών.

Τέλος, η τρόικα ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Ανάπτυξης ότι δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στον προϋπολογισμό από την αποκέντρωση της εκτέλεσης του ΕΣΠΑ.
Σημειώνεται ότι για το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχει ζητήσει συνάντηση με την τρόικα και η ΕΚΠΟΙΖΩ αλλά δεν έχει λάβει απάντηση ακόμη.

Αδιέξοδο και με Στουρνάρα


Το κλίμα ήταν εξίσου βαρύ και στην συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα. Αξιοσημείωτη είναι η δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου μετά την συνάντηση:

"Δεν τελειώνουμε την Κυριακή. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας", είπε χαρακτηριστικά.

Η τρόικα ήταν σαφής: Αν δεν φύγουν άμεσα 7.000 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, η δόση του Μαρτίου πάει περίπατο!

Οι πιστωτές εντείνουν τις πιέσεις και ζητούν επιτακτικά να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες (πειθαρχικές και άλλες), έτσι ώστε να τεθούν άμεσα σε αργία περίπου 7.000 επίορκοι υπάλληλοι, αλλά και διορισμένοι με πλαστά πιστοποιητικά.

Έως τώρα, οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των επίορκων αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρονοβόρες, με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε αργία μόλις 884 υπάλληλοι και άλλοι 1.890 σε διαθεσιμότητα, όταν για το σύνολο του 2013 θα πρέπει να τεθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας περίπου 25.000 υπάλληλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου