Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΡΑ Ή ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ


Την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας ζήτησε και πάλι ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κάνοντας λόγο για άμεση και ζωτική ανάγκη. Προειδοποίησε μάλιστα πως κάθε άλλη επιλογή «οδηγεί αναπότρεπτα σε εθνική πτώχευση και έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη».


Ο πρόεδρος του ΣΕΒ προειδοποίησε πως κάθε άλλη επιλογή «οδηγεί αναπότρεπτα σε εθνική πτώχευση και έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη».

Σε ό,τι αφορά τη φημολογία περί επερχόμενων μειώσεων των εισοδημάτων στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Δασκαλόπουλος μίλησε για παραφιλολογία, επισημαίνοντας πως «η δημόσια και όχι η ιδιωτική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης».
Τασσόμενος ξεκάθαρα κατά της μείωσης μισθών πρόσθεσε: «Δεν είναι λογικό οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να πληρώσουν την ασωτία των συντεχνιών του δημόσιου τομέα και του πελατειακού συστήματος. Ο ιδιωτικός τομέας έχει τρόπους να ξαναβρεί τον δρόμο προς την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη χωρίς να μειωθεί το εισόδημα των εργαζομένων του. Κι αυτό είναι κάτι που οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ μπορούν να καταλάβουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου