Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Η ιστορία είναι πραγματική.
Πολίτης πηγαίνει για υπόθεση του σε δημόσια υπηρεσία. Παραδίδει την επιστολή που του έχον στείλει καθώς και τα έγγραφα που του ζητούν. Ο υπάλληλος παρατηρεί ότι είναι τα πρωτότυπα και εξηγεί ότι χρείαζονται επικυρωμένα φωτοαντίγραφα. Θα πάτε εδω κοντά σε άλλη δημόσια υπηρεσία για να σας τα επικυρώσουν. Ο πολίτης ρωτά απορημένος.Ο νόμος δεν λέει ότι μπορεί να γίνει εδώ; Φυσικά του απαντά ο υπάλληλος αλλά δεν υπάρχει θέση για τέτοιο αντικείμενο εγώ για να σας βοηθήσω το λέω σε λίγα λεπτα κλείνουμε..

Το αφοπλιστικό επιχείρημα  οδηγεί τον πολίτη σε παρακείμενη υπηρεσία μετά από αναζήτηση από γραφείο σε γραφείο  του δείχνουν μια ατελείωτη ουρά...
Μετά από ταλαιπωρία μιας περίπου ώρας, φτάνει στο γκισέ   και τότε η νέα υπάλληλος ανακαλύπτει ότι λαθος τον έστειλαν εκει πρεπει να πάει στο διπλανό εσωτερικό γραφείο και να περιμένει τον συνάδελφο.
Περνά στο εσωτερικό του διπλανού γραφείου, γύρω γύρω 4 υπάλληλοι ασχολούνται με τις περικοπές για το εκλογικό επίδομα . Δηλώνουν εντυπωσιασμενοι που θα τους περικόψουν το επίδομα δουλεψουν η μη !!!  Στο ενδιάμεσο βλέποντας το ταλαίπωρο πολίτη ρωτούν εσεις τι θέλετε;
Οταν ακούν για την επικύρωση παρπέμπουν στον εξαφανισθέντα συνάδελφο. 
Μετά απο μισή και πλέον ώρα συζήτησης και αφού εξαντλήθηκαν τα οικογενειακά ζητήματα των υπαλλήλων ο δυστυχής πολίτης παραμένει υπομονετικά τον άφαντο υπάλληλο.
Το σκηνικό αλλάζει και οι κυρίες της παρέας πιάνουν κουβέντα για τα παιδιά τους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση αλλα και την κούραση στη δουλειά!!!!... ενώ ο άνδρας της παρέας αναζητά νέα για το ποδόσφαιρο..
45 λεπτά μετά η πρώτη υπάλληλος βγαίνει για διάλειμμα βλεποντας το δυστυχή πολίτη να περιμένει ακόμη κάνει την απλή κίνηση  να του σφραγίσει τις φωτοτυπίες....!!! 
Αθάνατο Ελληνικό δημόσιο...  Καληνύχτα και καλή τύχη...!          
      

1 σχόλιο:

  1. Ο Αστακός και οι "δαγκάνες" του


    Μπορεί η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) να εξέδωσε σε χρόνο ρεκόρ (σε λιγότερο από ένα μήνα) θετική γνωμοδότηση για την άδεια παραγωγής της μονάδας ηλεκτρισμού, αλλά η αρμόδια υπουργός ΥΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη, που έχει την τελική ευθύνη για την έκδοση της άδειας, δεν κάμπτεται. Η επένδυση του Αστακού χρειάζεται μελέτη επικινδυνότητας, διότι υπάγεται στους όρους της Οδηγίας Σεβέζο ΙΙ. Καθώς επίσης και μελέτες περιβαλλοντικής σκοπιμότητας. Τίποτε απ' αυτά δεν υπάρχει.
    Αλλά και η σύνθεση του επιχειρηματικού σχήματος των επενδυτών είναι αδιαφανής. Μέχρι και η off shore εταιρεία που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου συμμετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες. Και πάντοτε παραμένουν οι υποψίες για την αδιευκρίνιστη εμπλοκή προσώπων του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
    Υπάρχει και κάτι ακόμη πιο σοβαρό. Σε ποιο εθνικό σχέδιο έχει ενταχθεί η επένδυση στον Αστακό; Η μονάδα θα παράγει ηλεκτρισμό για εξαγωγή στην Ιταλία. Έχει αναλάβει δεσμεύσεις η γειτονική χώρα και έναντι ποίων όρων να αγοράζει το ρεύμα;
    Ο Αστακός, λοιπόν, έχει "πολύ φαγητό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή