Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

AΓΡΙΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ

Τελικά το δεύτερο κύμα απολύσεων διοικητικών υπαλλήλων στον ΔΟΛ έγινε ξαφνικά σήμερα με την απομάκρυνση 25 περίπου εργαζομένων. Φυσικά υπήρξε άμεση αντίδραση των συναδέλφων τους στις διοικητικές υπηρεσίες και πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση παρουσία μελών της ΕΠΗΕΑ όπου αρχικά αποφασίστηκε στάση εργασίας την επόμενη εβδομάδα και θα γίνει προσπάθεια από πλευράς ΕΠΗΕΑ να υπάρξει συνεννόηση με την ΕΣΗΕΑ στη λογική συνολικής δράσης.

ΑΠΟ ΤΟ ENIMEROSI24.GR





Σέρνεται φημολογία

Όμως η κατάσταση στον ΔΟΛ είναι πρωτοφανής αφού συνεχίζει να σέρνεται φημολογία που δηλητηριάζει το κλίμα καθημερινά. Δίνουν και παίρνουν οι φήμες για το κλείσιμο της ημερήσιας έκδοσης του Βήματος και όχι μόνο αφού πλέον η κατάσταση και οι διαδόσεις είναι οριζόντιες και ακουμπάνε και τα διαχρονικά απόλυτα προστατευμένα από "κακοτοπιές" ΝΕΑ!

Η απόφαση για το κλείσιμο της ημερήσιας έκδοσης είναι όπως όλα δείχνουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (βλέπε άμεση εισροή κεφαλαίων) οριστική αλλά για διαφόρους λόγους δεν έχει οριστεί ημερομηνία και εικάζεται ότι θα γίνει μέσα στις επόμενες 6 εβδομάδες. Μια εκδοχή είναι ότι θα πρέπει να τελειώσει και ο επόμενος γύρος απολύσεων των διοικητικών που θα γίνει τον Δεκέμβριο για να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εκεί και να ξεκινήσει ο χορός των απολύσεων στο εκδοτικό κομμάτι.

Άλλη εκδοχή για την καθυστέρηση είναι ότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση για το newsroom στο οποίο υποτίθεται ότι θα απορροφηθεί μεγάλο μέρος των δημοσιογράφων όλων των εντύπων του ΔΟΛ.



Ακούγονται τέρατα

Όσο όμως σέρνεται η φημολογία η κατάσταση ξεφεύγει και ακούγονται "τέρατα" όπως ότι κλείνοντας το ημερήσιο ΒΗΜΑ ένα ποσοστό της τάξης του 60% των εργαζομένων εκεί θα απολυθεί αφού δεν πρόκειται τελικά να γίνει newsroom για να απορροφηθούν, αλλά απλά θα ενισχυθεί το site της εφημερίδας με ορισμένους από τους δημοσιογράφους που δεν θα παραμείνουν στο Κυριακάτικο ΒΗΜΑ. Τις τελευταίες ώρες ακούγεται το απίστευτο σενάριο ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα απολυθεί από τα έντυπα (ΒΗΜΑ-ΝΕΑ και περιοδικά) θα αγγίζει τους 200!!



Σε δύσκολη θέση ο Καψής

Με όλα αυτά που γίνονται ο Π.Καψής που έτσι και αλλιώς δεν ήταν εξ αρχής καθόλου ευχαριστημένος από τη μετακίνηση του στο ΒΗΜΑ νιώθει εξαιρετικά προβληματισμένος και σίγουρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην είναι το δικό του όνομα εκείνο που θα συνοδεύει το κλείσιμο της εφημερίδας. Οι σχέσεις Καψή-Ψυχάρη δοκιμάζονται καθημερινά και ίσως αυτές οι εξελίξεις οδηγήσουν τον διευθυντή του Βήματος στο να κάνει την κίνηση που σκέφτεται εδώ καιρό πιο σύντομα από όσο υπολόγιζε και να μεταπηδήσει στον πολιτικό στίβο. Όπως ακούγεται άλλωστε στην πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα ο Π.Καψής έχει ήδη λάβει δέσμευση από το κέντρο συντονισμού της κυβέρνησης ότι όποτε το αποφασίσει το όνομα του θα βρίσκεται εντός ψηφοδελτίων και σε εκλόγιμη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου