Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ..

Του Γιώργου Κράλογλου

Πάρτε βαθιές ανάσες το 2013 γιατί από το 2014 θα πέσει νέο τσεκούρωμα. Στόχος αυτήν την φορά το ευρύτερο κράτος. Αν δεν συμμαζευτεί κατά 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2016 θα την πληρώσουν πάλι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχοι. Και ας λέει ό,τι θέλει η κυβέρνηση.

Ας το ακούσουν και ας το καταλάβουν, πριν απ΄ όλους οι κρατικοί υπάλληλοι του Μετρό, του Τραμ και των τρένων που μας ταλαιπωρούν άδικα. Δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν τις συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψαν με το κράτος όλοι οι μισθωτοί των 600-800 ευρώ και όλοι οι συνταξιούχοι της χώρας.

 

Αυτή η καταταλαιπωρημένη κοινωνία εργαζομένων και απομάχων έφτυσε αίμα για να τα βγάλει πέρα η χώρα μέχρι σήμερα. 


Τέρμα πια. Πρέπει να πληρώσουν και οι κρατικοί υπάλληλοι που κανείς δεν τους κουνάει από τις καρέκλες τους όταν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και ιδίως στις βιομηχανίες και τις βιοτεχνίες ξυπνούν κάθε πρωί με την αγωνία αν θα βρουν ανοικτό το εργοστάσιο ή το εργαστήριο. 


Τα νούμερα είναι συγκεκριμένα και δεν πρόκειται να ανατραπούν στο ελάχιστο.


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά (με την τελευταία έκθεσή του για την πορεία του ελληνικού χρέους) ότι το 2014, για να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος, θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον «μη προσδιορισμένα» μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται σε 2,8 δισ. ευρώ το 2015 και σωρευτικά σε 3,9 δισ. ευρώ το 2016. 


Ας μείνουμε όμως στην επισήμανση ότι τα μέτρα των αντίστοιχων περικοπών δεν είναι προσδιορισμένα. Αυτό εκθέτει ήδη την κυβέρνηση. 


Γιατί από την μια μεριά έχουμε τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά να υπόσχεται ότι δεν θα έχουμε άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τον επικεφαλής του οικονομικού του επιτελείου κ. Ι. Στουρνάρα να δηλώνει δεν θα υπάρξουν άλλα επώδυνα μέτρα και από την άλλη την κυβέρνηση να μην έχει προσδιορίσει ακόμη που θα βρει τα 4 δισ. ευρώ του 2014-2016. 


Έχουμε όμως και την Τρόικα να τους επισημαίνει (ευτυχώς για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα) ότι την συνταγή των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις ξεχάστε την γιατί οδηγεί σε ύφεση που και εμείς δεν περιμέναμε. Κοιτάξτε από εδώ και στο εξής τι θα κάνετε με απολύσεις και συμμάζεμα του κράτους. Αρχίστε με τις απολύσεις των 15.000 κρατικών υπαλλήλων που τους ξεχάσατε εκτός από 2.000 που έφυγαν για τα μάτια του κόσμου...


Συνεχίστε με την διάλυση των άχρηστων Οργανισμών. Και πουλήστε άμεσα την κρατική περιούσια.


Μόνο έτσι, λέει η Τρόικα, μπορούμε να μιλάμε για τερματισμό της ύφεσης από το 2014 και για ανάκαμψη έστω και 0,6% μετά από μια διετία.  


Και καταλήγει (με άλλα λόγια): «Αν δεν τα καταφέρνετε να σας στείλουμε εμείς ειδικούς... Γιατί τα αβγά βάφονται μόνο με μπογιές...». 


Θα μου πείτε και ποιοι είναι αυτοί οι κομπλεξικοί της Τρόικας που θα μας κάνουν κουμάντο και θα μας κουνάνε και το δάχτυλο στην μούρη. 


Είναι αυτοί που δεν ενδιαφέρονται καθόλου ούτε για το σήμερα ούτε για το αύριο των οικογενειών μας και των παιδιών μας. 


Είναι αυτοί που θέλουν να μαζέψουν τα δανεικά και θα τα μαζέψουν ακόμη και αν μείνουμε χωρίς ψωμί...


Είναι, δυστυχώς έτσι που τα κάναμε, οι μόνοι που μπορού ν να μας συμμαζέψουνε και να μας κάνουνε να καταλάβουμε μετά από 40 χρόνια ότι:

- Δεν μπορούν οι μισοί εργαζόμενοι να πληρώνουν μισθούς 1.250.000 κρατικών υπαλλήλων και να συντηρούν κηφήνες σε διαλυμένους, και άχρηστους Οργανισμούς. 


- Δεν μπορούμε να έχουμε κάπου 5.000 κρατικά ακίνητα να τα κοιτάμε  όταν και ο τελευταίος πολίτης της χώρας φροντίζει αν μπορεί να νοικιάσει ακόμη και την στάνη που δεν χρησιμοποιεί...


- Δεν μπορούμε να έχουμε κρατικά τρένα, λιμάνια, νερά και ηλεκτρισμό όταν είμαστε ανίκανοι να τα συντηρήσουμε ακόμη και ως μονοπώλια. 


Και μιας και όλα αυτά τα κατάλαβε μέχρι και ο κ. Αλέξης Τσίπρας (μάλλον αδιαφορώντας για το τι έχουν καταλάβει στον ΣΥΡΙΖΑ) όπως έδειξε με την εύστοχη κίνησή και παρουσία του στο Βερολίνο ας δουν τι θα κάνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για να περισώσουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους από περισσότερη πείνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου