Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ...ΣΟΡΟΣ

Την υλοποίηση προγράμματος παροχής θέρμανσης στην Ελλάδα, διάρκειας ενός έτους, με στόχο τη βελτίωση των δυσμενέστατων συνεπειών της επιδεινούμενης κρίσης ανακοίνωσε σήμερα το Open Society Foundations, ιδρυτής του οποίου είναι ο Τζώρτζ Σόρος.

Ειδικότερα, το Open Society Foundations προσφέρει 700.000 ευρώ (1 εκατ. δολάρια) στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο προβλέπει την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε ιδιώτες και ιδρύματα καθ’ όλη της διάρκεια της χειμερινής περιόδου των ετών 2013 και 2014.

Το πρόγραμμα παροχής θέρμανσης θα ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη μέσω συνεργασίας με τον δήμο, προκειμένου να μπορέσουν να παραλάβουν πετρέλαιο θέρμανσης ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και ορφανοτροφείων. Το πρόγραμμα στοχεύει να επεκταθεί και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και το Πέραμα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να εντοπίσει εκείνους που χρήζουν άμεσης στήριξης και βοήθειας. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν οι ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ) και η ΑΡΣΙΣ.


Τον Οκτώβριο του 2012, το Open Society Foundations και ο ιδρυτής του, George Soros, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα για την ενίσχυση των προσπαθειών που ήδη υλοποιούνται και που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των αναγκών σε ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση. Το πρόγραμμα αυτό, που ονομάζεται SolidarityNet («Δίκτυο Αλληλεγγύης»), έχει ως στόχο να λειτουργήσει Κέντρα Αλληλεγγύης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τους επόμενους μήνες. Τα Κέντρα Αλληλεγγύης θα λειτουργούν ως κόμβοι για τοπικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες θα δραστηριοποιούνται μέσα στα κέντρα αυτά, παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών, όπως ιατρικής βοήθειας, νομικής υποστήριξης σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο έξωσης ή χρεωκοπίας, καθώς και επαγγελματικής αποκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου